Útmutató "másik bolygóról érkezett gyerekekhez"

Borítókép: Útmutató "másik bolygóról érkezett gyerekekhez" Forrás: youtube.com
Végre! Íme a közérthető magyarázat egy egyre gyakoribb rendellenességről egy kedves animációs film formájában!

Az alábbi spanyol animációs filmet egy sajtórendezvényen vetítették le nekünk, mi pedig azonnal tudtuk, ezt mindenkinek szeretnénk megmutatni. A rendezvény apropóját az szolgáltatta, hogy a Kiehl's amerikai kozmetikummárka és az Autism Speaks, az autizmus világelső érdekképviselete Matthew McConaughey-val közösen világméretű figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampányt indított annak érdekében, hogy népszerűsítse az üzenetet, miszerint "az autizmussal élő gyermekeknek figyelemre van szükségük".

A rendezvényen megismertük Győrfy Anikót, az Autisták Országos Szövetségének alelnökét – az alábbi kisfilmet ő hozta magával, ő mutatta nekünk. A szövetség úgy gondolja, ez az a videó, ami a legérthetőbben, a legrövidebben és a legpontosabban kommunikálja az autizmus spektrumzavarról rendelkezésünkre álló leglényegesebb tudnivalókat. És mi bizony egyetértettünk velük.

Nézzétek meg a videót, majd görgessetek tovább, hogy megtudjátok, ti mivel segíthettek!

"Az autizmus közel 70 millió embert érint világszerte, és számtalan gyermek vesz részt iskola utáni programokban. Személyesen is tapasztaltam az autizmus hatásait nemcsak gyermekeken, hanem a családtagjaikon is" – mondta McConaughey. A nemzetközi figyelemfelhívó kampányhoz készült egy kisfilm is, kifejezetten a közösségi médás platformokra – ennek minden egyes megosztása után 1 dollárt utal Kiehl's az Autism Speaks szervezetnek, egészen 200 ezer dollárig.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Emellett 2017 október 31-ig a Kiehl's boltjaiban megvásárolható az ikonikus Ultra Facial Creamnek egy olyan limitált verziója, aminek a csomagolását maga a színész tervezte, kifejezetten ehhez az akcióhoz kapcsolódóan. Jól sikerült, nem igaz?

És ha közelebb, itthon szeretnéd támogatni az ügyet, fordulj bátran a magyarországi szövetséghez: az aosz.hu weboldalon minden információt megtalálsz az önkéntes munkáról vagy az anyagi támogatási lehetőségekről. Ahogyan Győrfy Anikó is felhívta rá a figyelmet: minden apró segítség számít, hisz még mindig nagyon az út elején járunk, a sötétben tapogatózva, alig-alig pislákoló fényforrásoknál...