Többszázan játszották az Imagine-t az indiai csoportos erőszak áldozatának

Borítókép: Többszázan játszották az Imagine-t az indiai csoportos erőszak áldozatának
Darjeelingben több mint hatszáz gitáros húzta John Lennon dalát a december 16-ai csoportos erőszak fiatal áldozatának emlékére.

Diákok és aktivisták, idősek és fiatalok, indiaiak és külföldiek, fiúk és lányok gyűltek össze Darjeelingben, a Tea és Turizmus fesztiválon, hogy – az eredeti tervek szerint – a legendás liverpooli rockbandára emlékezzenek és felállítsanak egy Guinness rekordot.

A közelmúltban történt események azonban a rekordkísérletet békés tüntetéssé formálták, amellyel az indiai nők helyzetére szerették volna felhívni a figyelmet, valamint a decemberi csoportos nemi erőszak áldozatára emlékeztek. Laura blogjából is tudjuk, Indiában bizony nem túl jó nőnek lenni.

December 16-án Új Delhiben, egy mozgó buszon hat férfi brutálisan megerőszakolt egy 23 éves lányt, aki később belehalt a sérüléseibe. Az eset óta számtalan tüntetést, gyertás tiltakozást, megemlékezést tartottak indiaszerte, amelyek célja, hogy a kormány és a rendőrség végre komolyan vegye a nők védelmét, és szigorítsanak a nőkkel szembeni erőszakra vonatkozó törvényeken. Az erőszaktevők közül öten jelenleg börtönben várják a tárgyalást - büntetésük akár halál is lehet. A hatodik, kiskorú gyanúsított fölött a fiatalkorúak törvényszéke fog majd ítéletet mondani.

Fotó: Europress