Ennyit tesznek félre átlagosan a magyarok: 6 spórolási tipp hónap végére

Borítókép: Ennyit tesznek félre átlagosan a magyarok: 6 spórolási tipp hónap végére Forrás: maitree rimthong/Pexels
Szomorú, de átlagosan havonta kevesebb, mint 100 ezer forintot tudnak félrerakni az emberek Magyarországon – derül ki a MHB Bank legfrissebb kutatásából. Az alábbiakban pedig spórolási tippeket is hoztunk!

A magyarok átlagosan havonta megközelítőleg 80 ezer forinttal tudják növelni a megtakarításukat, azonban ez kizárólag azokra vonatkozik, akik rendszeresen félretesznek. Ugyanis a pénzintézet kutatásából az is kiderült, hogy a megtakarítással rendelkező magyar lakosságnak a 48 százaléka csak alkalmanként tesz félre pénzt – derül ki az MTI közleményéből.

Forrás: Karolina Grabowska/Pexels

A kutatásból az is kiderült, hogy a legnagyobb megtakarítással átlagosan a 35-44 évesek rendelkeznek, második helyen pedig a 25-34 éves korosztály áll. Szintén érdekesség, hogy általánosságban a megtakarítók 37 százaléka a fizetés megérkezése után rögtön félreteszi azt az összeget, amit megtakarításra szán. A válaszadók további 33 százaléka pedig a hónap végén a megmaradt összegből tesz félre a megtakarításába.

Ezentúl a 800 ezer forint alatt keresők 42 százaléka lekötés nélkül tartja a pénzét, további 33 százalékuk készpénzben, 24 százalékuk pedig állampapírba fektet. Ezentúl a lakosság 10 százaléka a kripotvaluták irányába is érdeklődik.

Az alábbiakban pedig szuper spórolási tippeket hoztunk!