Sokszor elég egy kép is - érintettek alkotásaiból nyílik kiállítás a babagyász világnapján

Borítókép: Sokszor elég egy kép is - érintettek alkotásaiból nyílik kiállítás a babagyász világnapján Forrás: Babagenetika Egyesület/Facebook
Átsuhanó babák - kik ők és miért nem maradnak? A perinatális veszteség a várandósság alatt, a születés körül és csecsemő korban elveszített gyermekek gyászát foglalja magába. Ők azok, akik "átsuhannak", hiszen rövidke idejük a földi létben gyorsan elillan. Október 15-én, a perinatális gyász világnapján rájuk emlékezik a Babagenetika Egyesület.

Az idén 3. alkalommal megrendezésre kerülő, "Átsuhanó babák" kiállítás olyan érintett családok és hozzátartozóik alkotásait mutatja be, akik sajnos már átéltek hasonló veszteséget. Az alkotások között olyan képeket láthatunk, melyet ők festettek, horgoltak, vagy éppen kiírták magukból gondolataikat és vers vagy üzenet formájában papírra vetették.

Ebben az évben két különlegessége is lesz a kiállításnak. Az Egyesület az egészségügyi és segítő foglalkozású szakembereket is megszólította, hogy üzeneteikkel ők is jelenjenek meg a kiállításon. Ezáltal támogatásukat, empátiájukat is éreztetni tudják az érintettek felé. A szervezet célja, hogy a kiállítással segítse a családok gyászának feldolgozását, érzékenyítse a társadalmat a babagyászt átélők támogatására.

Nagyon jó érzés a Babagenetika Egyesület számára, hogy kezdeményezésükre az idei kiállítás kültéri eseménnyé nőtte ki magát és az alkotások Budapesten, a Városháza Parkban lesznek láthatóak október 15. és 21 -e között. A kiállítás hivatalos megnyitója október 15- én 11.00 órától lesz a helyszínen, ahol szakmai és érintett oldal egyránt megszólal.

Galériánkban olyan gondolatokat szedtünk össze, amik megtalálhatnak vetélés, vagy abortusz után