Borítókép: Mindenki úgy segít, ahogy tud: 6 civil kezdeményezés, amibe te is becsatlakozhatsz Forrás: Getty

Mindenki úgy segít, ahogy tud: 6 civil kezdeményezés, amibe te is becsatlakozhatsz

Fontos segíteni, de nem mindegy, hogyan. Tájékozódj, mielőtt elindulnál. Összeszedtük, milyen civil kezdeményezésekbe lehet becsatlakozni.

Magyarok, akik nem tudták tétlenül nézni az háborús eseményeket és csalódottságukat tettre készségre váltották.

A háború ejtette kétségbeesésünkön az is segíthet, ha elkezdünk segíteni. Magyarország főleg humanitárius segítséget tud nyújtani és a menekülteknek. A civil segítségnyújtás egy fontos eleme, hogy amennyire lehet szervezett legyen és együttműködésben / kiegészítésként tudjon működni a központilag meghatározott vagy felkínált segítségnyújtáson felül a hatóságokkal. A legfontosabb, hogy olyan adományok gyűljenek, amikre valóban szükség van!

Az első hírekre sokan aktivizálták magukat és már az első menekültek érkezésével együtt elindultak a gyűjtések különféle pontokon. Én péntek délután jártam egy gyűjtőponton és túlcsordult a szívem, amikor láttam mennyien állnak sorba a kis csomagjukkal, hogy leadhassák.

Mindenki úgy segít, ahogy tud és azt hiszem ez a legfontosabb a jelen pillanatban. Embernek maradni, nyitott szívvel magunk és mások felé.

Kattintsatok a galériánkra, ha szeretnétek látni, kik és hogyan segítenek a menekülteken és hogy Te mit tehetsz, gyűjthetsz: