Mindenki úgy segít, ahogy tud: 6 civil kezdeményezés, amibe te is becsatlakozhatsz

Borítókép: Mindenki úgy segít, ahogy tud: 6 civil kezdeményezés, amibe te is becsatlakozhatsz Forrás: Getty
Fontos segíteni, de nem mindegy, hogyan. Tájékozódj, mielőtt elindulnál. Összeszedtük, milyen civil kezdeményezésekbe lehet becsatlakozni.

Magyarok, akik nem tudták tétlenül nézni az háborús eseményeket és csalódottságukat tettre készségre váltották.

A háború ejtette kétségbeesésünkön az is segíthet, ha elkezdünk segíteni. Magyarország főleg humanitárius segítséget tud nyújtani és a menekülteknek. A civil segítségnyújtás egy fontos eleme, hogy amennyire lehet szervezett legyen és együttműködésben / kiegészítésként tudjon működni a központilag meghatározott vagy felkínált segítségnyújtáson felül a hatóságokkal. A legfontosabb, hogy olyan adományok gyűljenek, amikre valóban szükség van!

Az első hírekre sokan aktivizálták magukat és már az első menekültek érkezésével együtt elindultak a gyűjtések különféle pontokon. Én péntek délután jártam egy gyűjtőponton és túlcsordult a szívem, amikor láttam mennyien állnak sorba a kis csomagjukkal, hogy leadhassák.

Mindenki úgy segít, ahogy tud és azt hiszem ez a legfontosabb a jelen pillanatban. Embernek maradni, nyitott szívvel magunk és mások felé.

Kattintsatok a galériánkra, ha szeretnétek látni, kik és hogyan segítenek a menekülteken és hogy Te mit tehetsz, gyűjthetsz: