J. K. Rowling megvette gyerekkora viktoriánus villáját, amiről annak idején egy kviddics-csapatot is elnevezett

j. k. rowling,harry potter Forrás: Getty Images
A világhírű írónő megvette a házat, amiben felnőtt, és ami számtalan inspirációt is nyújtott a Harry Potter-könyvekhez.

Rowling egy Church Cottage nevű villában élt 9-től 18 éves koráig, a délnyugat-angliai Tutshill városban. Mint a Telegraph írja, a házat egy ingatlanfejlesztő cég vásárolta meg, amelynek férjével, Neil Murray-vel közösen tulajdonosai, és ő maga a férjezett nevén, Joanne Murray-ként szerepel a papírokon.

Az 1852-ben, neogótikus stílusban épült villa boltíves mennyezetekkel rendelkezik, kicsit mint a Roxfort kastélya. Ugyanakkor a lépcső alá pedig egy szekrényt építettek – épp mint a Privet Drive 4-ben, ahol Harry Potter konkrétan ebben a szekrényben élt nagynénje és nagybátyja zsarnoksága alatt. A nappaliban egy csapóajtót is építettek a padlóba – nagyjából olyat, amilyen alatt Harry a Bölcsek Kövét keresi az első kötetben.

Az írónő, aki most 54 éves, gyerekként egy üzenetet is hagyott a szobája falán ebben a házban: „Itt aludt Joanne Rowling 1982-ben”, olvasható rajta.

Forrás: swins
Rowling 17 éves volt 1982-ben; a falfirka pontos keltezési dátuma ismeretlen.

A település, amelyben a villa található, visszaköszön egy kviddics-csapat, a Tutshilli Tornádók nevében. Az utolsó kötetben, a Harry Potter és a Halál Ereklyéiben néhány jelenet a Deani-erdőben játszódik, és a storyline szerint Hagrid is ezen a környéken született. A Deani-erdő (Forest of Dean) az önkormányzati kerület Gloucestershire megyén belül, ahol Tutshill is található; nagy kiterjedésű, ősi erdőségeket és lakott területeket vegyesen tartalmaz.

Rowling a szüleivel élt ebben a házban, és nem túl boldog gyerekkorra emlékszik vissza. 18 évesen költözött el ebből a házból, amikor egyetemre ment. Rowling édesapja 1995-ben adta el a házat, és az új tulajdonos megőrizte a falfirkát.

A ház némi felújításra szorul; a helyi sajtó hetek óta spekulál azon, hogy nyaralónak rendezik-e be vagy jótékonysági célra fordítják, rászorulókat szállásolva el benne.

A legszebb helyek, ahol a Harry Potter-filmeket forgatták: