Cannes, hiányzol! Ma indulna a filmfesztivál, képekkel pótoljuk a hiányát

Borítókép: Cannes, hiányzol! Ma indulna a filmfesztivál, képekkel pótoljuk a hiányát Forrás: Getty
Érzelmek, barátságok, rajongás – A cannes-i filmfesztivál különleges, ritkán látott képeiből válogattunk, hogy kitöltsük az űrt. Az instyle.hu összeállítása.

A világ legfontosabb nemzetközi filmfesztiválját idén május 12. és 23. között rendezték volna meg, azaz ma indulna a nagy szemle – ez lett volna a 73. fesztivál, de a koronavírus-járvány miatt még március közepén bejelentették, hogy törlik vagy elhalasztják a rangos eseményt.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál történetében egyébként ez egy rendkívüli esemény, hiszen még sosem fordult elő, hogy elhalasztották volna. Szerencsére a legfontosabb filmfesztiválok összefogtak és május végén online elérhetővé teszik azokat az alkotásokat, amelyek versenyeztek volna.

Kattints a kép felfedéséhez!
A filmfesztivál 1968-ban...
A filmfesztivál 1968-ban...
... és 2007-ben
... és 2007-ben

A filmkészítőknek, színészeknek, rendezőknek, de még az asszisztenseknek is hihetetlen nagy megrázkódtatás, hogy a filmjeiket nem mutatják be ünnepi keretek között – ahogy azt megszoktuk, megszokták. A filmek, amelyek akár 10 év előkészület után végre bemutatóra vártak, most "csak" online lesznek elérhetőek.

Éppen ezért úgy döntöttünk, kiválogatjuk azokat a képeket az eddigi cannes-i filmfesztiválról, amelyek az érzelmek miatt visszaadják a fesztivál hangulatát, grandiózusságát.

Kapcsolatok, barátságok, a rajongás van a képek fókuszában! A fotókért kattints a galériába!

És ha már a Rolling Stones is a cannes-i galériánk része, akkor a témába vágó ez a '78-as daluk is: