Mi lehet ez? Rejtélyes gömböt találtak Japán partjainál

Borítókép: Mi lehet ez? Rejtélyes gömböt találtak Japán partjainál Forrás: Getty Images
Senki sem tudja, mi lehet a rejtélyes gömb valójában, és hogy pontosan hogyan került a tengerpartra, de a hatóságok szerint felrobbanni nem fog.

Bár sok történet szól arról, hogy a tenger mesés kincseket rejt, Japánban most valami egész mást találtak benne, pontosabban a partján. Hamamacu városának egyik strandján ugyanis egy rejtélyes gömb jelent meg. Hogy mi ez, azt egyelőre senki sem tudja, és azt sem, mikor és pontosan hogyan került oda.

Csak annyi biztos, hogy átmérője másfél méter, és egy rozsdás fémgömbről van szó. De hogy biztosra menjenek, a hatóságok 200 méter sugarú körben lezárták körülötte a területet, hogy megvizsgálják. Végül arra jutottak, hogy üreges és nem fog felrobbanni – írta a BBC-re és a The Guardianra hivatkozva a People az Instagramon.

Hogy mi lehet ez a tárgy, arról egyelőre csak a találgatás folyik a közösségi médiában. Vannak, akik szerint az ufók hagyták itt, mások a Dragon Ballt vagy Miley Cyrus Wrecking Ballját emlegetik. A rejtélyes gömb egyébként nem maradt sokáig a parton, néhány nap múlva elszállították onnan. De még mindig nem hozták nyilvánosságra, hogy mi lehet valójában.

Helyi mérnökök szerint külföldön gyártott bója lehet, de ezt egyelőre nem erősítették meg az illetékes japán hatóságok. Hogy mi lesz vele, az is rejtély: valószínűleg őrzik még egy darabig, aztán meg fogják semmisíteni.

Forrás1, Forrás2