Metallicával ijesztett el egy pumát a lány, de nem is ez a slusszpoén

puma,támadás,veszély,kanada Forrás: Canva (IanZa, Sergey_Peterman)
A kanadai lányt kutyasétáltatás közben vette üldözőbe a puma.

Dee Gallant egy ugyancsak elmés hőstettel került a nemzetközi címlapokra a napokban: kutyájával, Murphyvel éppen a Vancouver-szigeten sétáltak, amikor követni kezdte őket egy éhes puma.

A pumák Észak- és Dél-Amerikában is őshonos állatok, bár a közelmúltban majdnem kiirtották őket az Egyesült Államokban, ma már több tízezer példány él belőlük Észak-Amerika-szerte. A Vancouver-szigeten is nagy számban megtalálhatók. Dee kezdetben mindenféle trükkökkel próbálta lerázni az őt és kutyáját követő állatot, például megpróbált minél nagyobbnak és hangosabbnak látszani; mindezt ráadásul videóra is vette...

de amikor ezek kudarcot vallottak, teljes hangerőn játszani kezdte a Don’t Tread On Me című Metallica-számot. A nagymacska rögtön megrémült és elszaladt.

A hős kutyasétáltató riportereknek félig tréfásan azt mondta, hogy reméli, egy nap találkozhat James Hetfielddel, a Metallica frontemberével, hogy megköszönje neki, amiért megmentette az életét. Nem kellett sokáig várnia: pár nappal később ismeretlen számról kapott telefonhívást – maga James volt a vonal túlvégén, aki gratulált neki, hogy túlélte a találkozást a pumával. Aztán egy szelfit is küldött Dee-nek „arra az esetre, ha megerősítést szerettél volna kapni, hogy tényleg én vagyok az”.

„Nem találtam szavakat – mondta aztán Dee Gallant egy tévéhíradónak, aztán még hozzátette:

Olyan emberi volt és olyan nagyszerű személyiség. Nagyon örülök, hogy mindezt első kézből tapasztalhattam.

Nézd meg ezt a galériát is: