Nem kötelező többé a bikinifelső a berlini uszodákban

Borítókép: Nem kötelező többé a bikinifelső a berlini uszodákban Forrás: Getty Images
A nemek közti egyenlőség jegyében ezentúl a nők is úszhatnak félmeztelenül a berlini uszodákban. Már persze, ha akarnak.

A berlini uszodákban nem kell többé eltakarni a felsőtestét egy nőnek sem, ha nem akarja. Az intézkedést a nemek közti egyenlőség jegyében, a németek Freikörperkultur, vagyis „szabad testkultúra” iránti szeretetét is figyelembe véve hozták meg a helyi hatóságok. Méghozzá azután, hogy egy úszónőnek 2022 decemberében nem engedték meztelen felsőtesttel használni a város egyik uszodáját.

A nő panaszt tett a berlini ombudsmani hivatalánál, ahol megállapították, hogy valóban diszkrimináció érte. Ezután közölték, hogy mostantól a berlini uszodák látogatói közül bárki úszhat fedetlen felsőtesttel – akár férfi, akár nő, akár nembináris. Már persze, ha akar.

Göttingen volt az első

Tavaly nyáron a közép-németországi Göttingen volt az első város Németországban, ahol egy helyi vita után megengedték a nőknek, hogy topless úszhassanak a nyilvános medencékben.

2021 nyarán egy berlini víziparkban is történt hasonló incidens. Akkor egy francia nő, Gabrielle Lebreton anyagi kártérítést követelt a várostól, miután a biztonsági őrök felszólították, hogy hagyja el a létesítményt, amikor nem volt hajlandó eltakarni a mellét – írja a CNN.

Nézd meg, mely hírességek tartják magukat transzneműnek vagy nem-binárisnak!