Borítókép: Neked alap, neki luxus - Még 1 hétig tart a Nem luxus táska kampány! Forrás: Saját (Földi Barbara)

Neked alap, neki luxus - Még 1 hétig tart a Nem luxus táska kampány!

Kezd az évet egy jó tettel! Csatlakozz a #nemuxustáska kampányhoz, ahol egy táskányi boldogságot adhatsz át!

A #nemluxustáska kampány már évek óta (2018-ban volt az első) megy és minden évben egyre többen csatlakoznak hozzá. De vajon mit is jelent az, hogy „nemluxus”? A kampány elnevezése arra utal, hogy ami sokak számra a természetes és alap higiénia része, az másoknak viszont szinte elérhetetlen.

A kampány célja, hogy a menstruációs szegénységben élő nőkhöz eljusson egy-egy ilyen csomag. A kampányt hárman szervezik: Cserta Alexandra, otthonszervezési tanácsadó, a Kívül Belül Boldogság alapítója, Huszka Ági, stílusszakértő és színtanácsadó, valamint Kovács-Pálffy Anna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa. Az Ő feladata többek között, hogy a táskák valóban jó helyre jussanak el.

A fenntartható, alacsony hatásfokú életmód mindig arra ösztönöz, hogy érjem be a kevesebbel és én tényleg igyekszem is csak a legszükségesebbeket tartani otthon. Mégis mindig meglep, hogy csak előbukkan innen-onnan egy-egy táska, amit évek óta nem hordok.

Egészen biztos vagyok benne, hogy más is így van vele. Igaz – szerencsére – évről évre nehezebben kutatom fel a kósza táskákat, de mindig akad egy - ha más nem, kisegít Édesanyám.

Hiszem, hogy aki kicsit is jobb körülmények közt él, talál egy olyan táskát és belevalót, amit el tud küldeni a kampányba. Tegyél így te is!

Mi kerüljön a táskába?

A szervezők, szakértőkkel konzultálva állítottak össze egy listát, hogy mi is kerülhet pontosan a táskába. Ez a lista a honlapon elérhető. Olyan egyszer használatos tisztálkodási eszközt lehet beletenni, ami segíti, hogy a nők nehéz élethelyzetben is tudjanak az alapvető higiéniai folyamatokat végezni.

  • Egészségügyi szárnyas betét
  • Szappan, tusfürdő
  • Sampon
  • Testápoló vagy kézkrém
  • Maszk
  • Kézfertőtlenítő
  • Fogkefe
  • Fogkrém
  • Dezodor
  • Kedves üzenet tőled

Hol adhatod le a táká(i)dat?

A táskákat az ország több pontján is le lehet adni, szerdánként a hivatalos pontokon, fő leadópont pedig a KÍVÜL BELÜL BOLDOGSÁG BEMUTATÓTEREM (1068 Budapest Szófia u. 18., szerdánként 10:00-20:00-ig) és az idei évben a Foxpost is segíti az adományozók munkáját, hiszen bármelyik Foxpost automatában le lehet adni ezeket a csomagokat.

Évek óta én is mindig küldök csomagot, mert tudom mekkora segítség lehet. Ha megteheted Te se habozz, hanem varázsolj mosolyt valaki arcára.

Ha adományoznál nézd meg a pontos teendőket, gyűjtőpontokat a honlapon!
A kampány január 31.-ig tart.