Borítókép: Miniszoknyában tüntetnek török férfiak a nők jogaiért! Forrás: twitter

Miniszoknyában tüntetnek török férfiak a nők jogaiért!

Egy 20 éves egyetemista lány brutális meggyilkolása kavarta fel a port Törökországban. Azt a mindenit! Nézegess fotókat miniszoknyás török férfiakról! :)

Ez az igazi menőség! Miniszoknyában tüntettek férfiak Isztambulban és más török városokban, tiltakozva egy 20 éves egyetemista lány brutális halála miatt.

Özgecan Aslan – így hívták a lányt – február 11-én lett zaklatás áldozataDél-Törökországban. A minibusz vezetője próbált erőszakoskodni vele, amelyen utazott, majd miután a lány lefújta gázspray-vel, a sofőr késsel megszúrta, agyonverte és barátai segítségével elégette a testét.

A török kormány természetesen felháborodását fejezte ki és ígéretet tett, hogy megtalálja az elkövetőket, de a nép nem találta elég határozottnak a kormány hozzáállását. Ezért napok óta tüntetnek nők és férfiak egyaránt,

és a Twitteren, a Facebookon, valamint az Instagramon posztok ezrei jelennek meg az #ozgecanicinminietekgiy (viselj miniszoknyát Özgecanért) hashtaggel.

A hashtag nem csak Törökországban, hanem a szomszédos Azerbajdzsánban is trendi,

de olyan személyiségek is felfigyeltek a jelenségre, mint az ENSZ nők egyenjogúságát erősítő egységének (röviden UN Women) jószolgálati nagykövete, Emma Watson:

Egy ilyen eredetitiltakozási hullám különösen vagánynak látszik olyan országokban, ahol a nők csak 29%-ának van fizetett munkája és ahol sokan szigorúan követik muszlim vallásuk előírásait.