JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Mik a legszexibb fiú- és lány keresztnevek?

Borítókép: Mik a legszexibb fiú- és lány keresztnevek? Forrás: Getty Images
Egy volt diáklány adta az ötletet. Tanév vége felé jártunk, ő pedig egyszer csak felkiáltott: Tanárnő, rájöttem! Magának van a világon az egyik legszexibb keresztneve!

Némi döbbenet, majd nevetés hullámzott át az osztályon, én szó nélkül hagytam a megjegyzést, de aztán elgondolkodtam azon, vajon milyen rejtélyes csengés-bongás, miféle hangulat, akusztikai jellemző, vélt vagy valós jelentés rejtőzhet a nevemben, ami egy 17 éves lány számára azt szexivé teszi?

A múlt hetemet részben azzal töltöttem, hogy megkérdeztem közel ötven ismerőst – kollégát, barátot, családot, aznap megismert embert egyaránt -, hogy szerintük melyek a legszexibb keresztnevek. Galériánkban megismerheted a top három lány- és fiúnevet, előtte azonban elárulok néhány, számomra meglepőbb válaszadást kommentárostul.

A nők…

Judit szerint a Tekla

Tudom, hülyének néztek, de számomra ez a ritka név a –kl-lel nem szigorú, hanem nagyon is izgalmas. Nem mellesleg ismertem egy roppant dögös Teklát, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy szexinek tartom.

Vera szerint az Athalie

Az arany ember gonosz szereplőjét hívták így, és már gyerekkoromban nem győztem ízlelgetni a nevét, annyira tetszett. A mai napig a legszexibb képzetek társulnak hozzá, ha valaki eszembe juttatja.

Zsombor szerint a Cecília

Cecil, Cili, Cecília – bármelyik formáját használom, ugyanolyan szexis marad. Nem mellesleg a feleségemet is így hívják: már akkor tudtam, hogy ő az igazi, amikor bemutatkozáskor a kedvenc női nevemet mondta.

Zsuzsa szerint a Hortenzia

Sokan másznak falra tőle, én azonban imádom, különösen a Tenzi változatában. Egyetlen Hortenziát sem ismerek, szóval ez a vonzalom a név iránt nem személyes ismeretség, hanem kizárólag hangzás eredménye.

Péter szerint a Dzsesszika

A tévésorozatokból vett nevek sokakat irritálnak, általában engem is - a Bobby-tól például lever a víz -, de a Dzsesszika valamiért izgalmasan cseng… magam sem tudom a titkát megfejteni.

Tibor szerint az Emese

A Kispál-szöveg miatt is, talán, nem tudom… egy időben még az online társkeresőkön is az Emese nevű nőket vadásztam. Ez azért szerencsére elmúlt.

A férfiak…

Vivi szerint a Béla

Ez a név közgyűlöletnek örvend, de nekem nem ősz hajú nagypapák, hanem leginkább büszke és erős királyok ugranak be róla a törikönyvekből. Szóval igazán szexinek vélt figurákhoz kötöm.

Kata szerint a Szabolcs

Hát nem baromi izgató az a Sz hang az elején?

Tibor szerint a Szebasztián

Nem leszek vele népszerű, nekem mégis tetszik a hangzása. Egyszerűen jól esik a füleimnek.

Most pedig jöjjön három fiú- és három lánynév, ami a megkérdezettek szerint a legszexisebb!