Hogyan adja el a popzenét a meztelenség? 5 „szemléletes” példa

Borítókép: Hogyan adja el a popzenét a meztelenség? 5 „szemléletes” példa
Íme 5 videó, amelyben az előadó anyaszült meztelenre vetkőzött, és meg is lett az eredménye.

1. Miley Cyrus: Wrecking Ball (2013)

Miley Cyrus óriási port kavart videójának néhány pontján pucéran ül egy faltörő golyón. Máshol vékony fehérneműben, megint máskor egy kalapácsot nyalogat. A videó erősen megosztotta közönségét, ugyanakkor Miley a 2013-as év egyik legerősebb lemezeladását produkálta.

2. Alanis Morissette: Thank U (1998)

A Thank U a rockénekesnő egyik legismertebb, meditatív tartalmú dala, amelyben köszönetet mond a csalódásainak, a törékenységének, a félelemnek és még egy sor más érzetnek azért, hogy azzá tették, amivé lett. Az önreflexió indokolni látszik a meztelenséget–kíváncsiak vagyunk, milyen lehetett ruhátlanul forgatni a Los Angeles-i utcák közepén.

3. Rihanna: Stay (2013)

A ballada, ha jól értjük, egy szerelmi háromszögről szól, amelynek az előadó van a csúcspontjában. Ezért kiszolgáltatott, esendő és tanácstalan. Rihanna egy fürdőkádban ülve énekli végig, míg előadótársa, Mikky Ecco egy másik fürdőkád peremén ülve a tükörbe néz. Mondanunk sem kell, hogy a dalból készült single Billboard-harmadik helyezett lett, a videót pedig több, mint 300 millióan nézték meg a Youtube-on.

4. Gotye és Kimbra: Somebody That I Used To Know (2011)

A Somebody That I Used To Know 2011 egyik legnagyobb meglepetése volt, amellyel egy ismeretlen ausztrál szerző és partnere, az új-zélandi Kimbra valósággal berobbantotta a geek indie popzenét a mainstreambe. A sokszorosan díjazott videóban a páros meztelenül áll egy fehér vászon mögött, és a vásznat (hovatovább a testüket) fokozatosan színes geometrikus ábrák lepik el.

5. Katy Perry: California Gurls (2010)

Arágógumi-popot vattacukor-poppá fejlesztő Perry ebben a videóban egy rózsaszín világot teremt maga köré, amelyben tényleg csak a szuper-édesszájúaknak van helye. Hogy társadalomkritikának szánta-e vagy komolyan semmiről sem szól ez a dal, azt még nem sikerült eldöntenünk.