JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Merjenek segítséget kérni, tanulják meg az érzéseiket kifejezni

Borítókép: Merjenek segítséget kérni, tanulják meg az érzéseiket kifejezni Forrás: VONESZO Alapítvány
Első adománygyűjtő jótékonysági estjét tartotta meg a VONESZO Alapítvány. A koncerttel egybekötött est bevételét családok átmeneti otthonában élő, hátrányos helyzetű kamaszok önismereti munkájának segítésére fordítják, ahogyan ők hívják, a „Kamasz Kaland Fejlesztő Alkalmak”-ra. A költségek egy része már összegyűlt, a fennmaradó összegre pedig az Adjukössze.hu felületen fut a kampányuk.

Ez volt a VONESZO Alapítvány első jótékonysági koncertje. Még pont a lezárások előtt, 2020 telén kezdtük meg a SZÉRA Családok Átmeneti Otthonával és az ott élő kamaszokkal az együttműködésünket. Szeretnénk, hogy az azóta Kamasz Kaland névre keresztelt, egész éves heti rendszerességű programsorozatunk is fenntartható legyen, és hogy mind a 23 alkalom megvalósulhasson ebben a tanévben – mondta megkeresésünkre Andó Juli, a VONESZO Alapítvány kommunikációs munkatársa.

A VONESZO 2012 óta működik. A gyermekvédelemben dolgozóknak szupervíziós, lélekfrissítő alkalmakat, a gyermekeknek pszichodramatikus, improvizációs, irodalomterápiás, módszerekkel önismereti alkalmakat tartanak. Ebben az évben októbertől májusig a felsorolt módszerekkel töltik meg a Kamasz Kaland délutánjait, kurzusonként tíz tinédzsernek. Az alkalmakat ebben a tanévben a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) átmeneti otthonaiba szervezik, ahol fedél nélkül maradt családoknak biztosít az intézmény lakhatást. Jelenleg a szövegértési kompetenciájuk fejlesztése mellett az elsődleges cél az, hogy a mentoráltjaik megtanulják kifejezni az érzéseiket, merjenek segítséget kérni, ha annak szükségét érzik, nőjön az önbecsülésük és önismeretük.

Forrás: VONESZO Alapítvány
A koncert fellépői

A költségek egy részét már összegyűjtöttük, a fennmaradó összegre pedig most fut az Adjukössze.hu felületen a kampányunk. Ez a VONESZO 8. online adománygyűjtő közösségi kampánya, ám a tapasztalataink azt mutatják, hogy a személyes „lábakat” sem árt erősíteni; első ízben meghirdetett jótékonysági koncertünk is ezt támogatta. A kampány nekem egyébként személyesen is nagyon fontos, több szempontból; egyfelől azért, mert ez életem első adománygyűjtő kampánya, másrészről pedig azért is különleges, mert a koncert maga pont a születésnapomra esett. Jó érzés volt a barátaim, a családom, és persze további sok-sok érdeklődő támogatása, jelenléte – teszi hozzá Juli.

A VONESZO jótékonysági estjéről ide kattintva találsz egy 1 perces összefoglaló videót.

Az Alapítvány Kamasz Kaland projektjét pedig itt támogathatod.

Galériánkban arról olvashatsz, hogyan csillapíthatod a kamasz dühét