Menő szendvicsek és hozzá illő borok – Piknikezzünk ősszel is!

Borítókép: Menő szendvicsek és hozzá illő borok – Piknikezzünk ősszel is! Forrás: Dubicz
Bár egyre inkább rövidülnek a nappalok, és időnként az időjárás is kiszámíthatatlanabb, még mindig tartogat az ősz egy kis napsütést, friss levegőt és szívnek-léleknek csodás színkavalkádot. Éppen ezért nem érdemes ebben az időszakban sem otthon ülni, hiszen minden különösebb előkészület nélkül felkerekedhetünk kirándulni, netán még egy rövidke piknik is belefér a napba.

Mire lesz hozzá szükség? Csupán néhány szendvicsre, egy-két palack borra, vastagabb, meleg plédre és egy hátizsákra, melybe mindezt bepakoljuk. Néhány menő szendvicsötlettel és hozzá passzoló borral most mi is segítünk.

Készítsd otthon! – Egészséges és finom szendvicsek

Tudjuk, hogy a legegyszerűbb módja a „szendvicsezésnek”, ha útközben megvesszük készen egy áruházban, gyorsétteremben vagy benzinkúton. De sajnos ezek az ételek általában nagyon sok egészségtelen összetevőt tartalmaznak, és a frissességük sem mindig feltétlenül garantált. Néhány szuper hozzávalóból igazán finom, különleges, friss és egészséges szendvicset dobhatunk össze otthon, így érdemes egy tényleg csak kicsivel több időt rászánni az elkészítésükre.

Vegetáriánus, mediterrán, húsos és a többiek

A szendvicsekhez felhasználható alapanyagok tárháza rendkívül széles, legyen szó akár vegetáriánus étrendről, akár könnyedebb, mediterrán stílusról, de a „húst hússal” étrend szerelmeseinek is szuper szendvicsek készíthetők. A csicseriborsó, az avokádó, a lazac, a tonhal vagy más halak, a kecske-, juh- vagy más sajtok, a kolbászok, szalámik, a különböző húsok, a tojás és a különböző izgalmas kiegészítők, mint a dió, a chili, a füge, a különböző (zöld)fűszerek és zöldségek, mind mind szuper összetevői lehetnek szendvicseinknek. Ráadásul mindezt tehetjük klasszikus vagy teljes kiőrlésű, akár sokmagvas kenyér- vagy zsemleszeletek közé, de készíthetünk belőlük tekercseket, tölthetjük őket pitába vagy bagelbe is.

„Kóstoljunk” is bele néhány szendvicsbe, természetesen a hozzá passzoló boraink kíséretében!

OLVASS TOVÁBB!