Mégsem Dánia a legboldogabb ország a világon, hanem…

Borítókép: Mégsem Dánia a legboldogabb ország a világon, hanem…
Hygge ide vagy oda, van egy ország, amely évek óta lekörözi a többieket a boldogságfelmérésekben. És az is kiderül, hogy miért.

Időről időre készülnek felmérések arról, melyik a világ legboldogabb országa. Persze mindig ugyanazok vannak az élbolyban: Dánia, Svédország, Svájc, Új-Zéland, Kanada, néha felbukkan a top 10-ben Izland és Ausztria is. De van egy ország, amely már évek óta rendre az első helyen végez, ez pedig Norvégia.

Az attn.com egy gyors videóban össze is foglalta, mi teszi Norvégiát ilyen utánozhatatlanul menő hellyé, íme:

1)) Norvégiában rövidebb a munkahét, mint bárhol máshol a világon: átlagosan 33 órát dolgoznak a norvégok egy héten. Vagyis naponta átlagosan 6-7 órát. Továbbá törvény tiltja, hogy este vagy vasárnap is dolgozzon, aki napközben már dolgozott.

2)) Mindenkinek jár az egészségügyi ellátás; nem kell egészségbiztosítást sem kötni, és a norvégok szabadon választhatnak orvost.

3)) Az anyák majdnem egy évig otthon maradhatnak a babájukkal, miközben a teljes fizetésüket megkapják. Az apáknak is jár, hogy otthon maradjanak a gyerekkel.

4)) Ingyenes a felsőoktatás: Norvégiában alapelv, hogy az oktatás alanyi jogon jár és mindenki számára elérhető kell legyen.

Ha egy ország minden polgáráról gondoskodik, a társadalom egésze zökkenőmentesebben működik
– indokolja a videóban egy tartózkodóan kedves szőke hölgy.

Ez a 10 dolog kell a boldogsághoz... nagyjából. :) Kattints a galériára!