Meghan és Harry fiának keresztelőjén nemcsak Archie volt a sztár

brit királyi család,keresztelő,windsori kastély Forrás: Twitter
Ilyenek ezek a királyi keresztelők: bármennyire is várja a világ, hogy megint megpillanthassa a híres babát, mindig van más is, ami vagy aki legalább ugyanakkora figyelmet követel magának.

Nagy hirtelen megtartották a hétvégén Meghan Markle és Harry herceg kisfiának keresztelőjét a windsori kastély egyik magánkápolnájában. A ceremónia szűk körben zajlott, mindössze 25 vendég vett részt rajta, köztük Archie rejtélyes keresztszülei, akikről csak annyit közöltek, hogy magánemberek, ezért nem hozzák nyilvánosságra, kik ők, így szeretnék védeni privát szférájukat (és persze a kis Archie-ét is). A média képviselőit még a ceremónia előtt és után sem engedték a család (és feltehetően barátok) közelébe, mindössze két hivatalos fotót tettek közzé a királyi család hivatalos közösségi média oldalain. Ez volt az egyik:

sussex hercege,meghan markle,harry herceg,Archie Harrison Mountbatten-Windsor

A meghitt ünnepségen maga a királynő és Fülöp herceg sem vettek részt: ez nem az első eset, hiszen az akkor 92 éves uralkodó Lajos herceg keresztelőjén sem jelent meg tavaly júliusban – a hivatalos indoklás ilyenkor mindig az, hogy már más programja van, amit korábban leszerveztek, de az vesse rá az első követ, aki 93 éves korában ott van minden családi eseményen, főleg ha ilyen népes a famíliája.

A kis Archie ugyanolyan ruhában feszített, mint korábban királyi unokatestvérei. Bár a ruha viszonylag új, a hagyomány több mint száz éves: annak a mintájára készült, amit még Viktória királynő készíttetett lányának, Viktória hercegnőnek. Azt a ruhát 62 királyi baba viselte a keresztelőjén (így 163 évig szolgált), de végül II. Erzsébet megszánta és 2004-ben nyugdíjba küldte, hogy méltó állapotban megőrizhessék az utókornak. Az utókor azóta a másolatot viseli.

És ugyan a világ elalélt, hogy végre megpillanthattunk egy közeli fotót is Archie pofijáról, azért megint akadt egy csomó más dolog, ami legalább akkora figyelmet kapott, mint a királynő legfiatalabb dédunokája.

Nézzük, mi minden vonja el a figyelmet a királyi keresztelőkön a főszereplőkről!