Egy medvével vagy inkább egy ismeretlen férfival találkoznál össze az erdőben? Elszomorító válaszok

Borítókép: Egy medvével vagy inkább egy ismeretlen férfival találkoznál össze az erdőben? Elszomorító válaszok Forrás: Getty Images/ id-work
A közösségi médiában az elmúlt hetekben terjedtek el az olyan videók, melyekben akár az utcán a járókelőknek, akár párok, családtagok egymásnak teszik fel a kérdést: egy medvével vagy inkább egy férfival futnál össze szívesebben az erdőben? A válaszok megdöbbentőek…

Mi jelent ránk nagyobb veszélyt? Egy veszélyes vadállat, vagy egy férfi?

A TikTokon vírusként terjedő videókban a felhasználók megkérdezik a nőket, hogy inkább egy férfival vagy egy medvével szeretnének-e az erdőben ragadni (alternatív verziókban férfiakat kérdeznek arról, hogy ha a lányukról lenne szó, melyikre szavaznának), és szinte mindannyian a medvét választják, mondván, hogy a férfi több potenciális veszélyt jelenthet, mint a vadállat. A medve esetében pedig sokan úgy vélik, tudják, mi a teendő, hogy elkerüljék a támadást, és a medve nem édesget magához, kedveskedik, pontosan tudjuk, mit várjunk tőle. Egy ember esetében azonban sosem tudhatjuk, mik a valós szándékai.

Volt, aki egyenesen azt mondta, a medvét választaná, mert akkor legalább az emberek hinnének neki. Utalva arra, hogy a bántalmazott nőknek gyakran nem hisz környezetük, firtatja, hogy milyen viselkedéssel váltották ki az adott reakciót a férfiakból, mit viseltek stb.

Egy nyugdíjas detektív egy videóban azt mondta, az emberek legrosszabb arcát ismerte meg munkája során, és ő maga is a medvére szavazna. Szinte minden borzalmát látta annak, hogy az emberek miket képesek tenni egymással. A medve nagy valószínűséggel területét, bocsait akarja csak védeni, extrém esetben éhségből támadhat, amire számítunk is, de az ember saját döntéséből öl, és egy idegen viselkedése és indíttatása bizonytalan.

@jon.the.detective

Man or bear a detective’s perspective. Team Bear. #fyp #manvsbear #woods #bearman

♬ original sound - Jon.The.Detective

A volt rendőr azt is elmondja, hogy 7 nőből 1 szenved el valamilyen bántalmazást férfiaktól élete során, és legtöbbször ez a férfi olyan személy, akit az áldozatok jól ismernek. A férfi által említett statisztikák szerint azonban 2,1 millióból 1 embert támad meg medve élete során. Szóval, ő is úgy gondolja, a lánya inkább találkozzon egy medvével, mint egy idegen férfival az erdőben.

Egy X-felhasználó (korábban Twitter) azt írta, hogy a férfi vs medve kérdés azt jelenti, hogy végképp kudarcot vallottunk a biztonságos társadalom megteremtésében.

Az ENSZ adatai szerint 2022-ben csaknem 89 000 nőt és lányt öltek meg szándékosan világszerte. Az ENSZ adatai azt is mutatják, hogy a világon minden harmadik nő tapasztalt már párkapcsolati erőszakot vagy partneri kapcsolaton kívüli szexuális erőszakot, amely kategóriákba tartozik a családon belüli erőszak is.

Ez nem foglalja magában a szexuális zaklatást vagy más olyan helyzeteket, amelyek olyan félelmet kelthetnek egy nőben, amikor az az élete miatt retteg. Az ENSZ adatai azt állítják, hogy a női parlamenti képviselők és újságírók jelentős többsége tapasztalt már pszichológiai erőszakot a nyilvános szférában.

Forrás: Getty Images/igorshi

A varánuszok is a medvét választanák?

A medve vs férfi elmélkedés kapcsán újra felkapottá vált a hír, hogy 2022-ben 4 indiai férfi erőszakolt meg egy bengáli varánuszt, amit aztán meg is ettek. Az esetet videóra is vették. Valószínűleg a varánusz is a medvét választotta volna…

Még hogy miniszoknya... Egy fotográfus megörökítette, milyen ruhákat viseltek nők, amikor szexuálisan bántalmazták őket: