Borítókép: Madonna olyan eleganciával reagált a Dolce & Gabbana botrányra, amilyennel csak ő tud Forrás: europress / Getty images

Madonna olyan eleganciával reagált a Dolce & Gabbana botrányra, amilyennel csak ő tud

Minden kisbabának van lelke, és a lelkekben nincs semmi szintetikus – érvelt az Instagramon az énekesnő.

Egy pár évvel ezelőtti D&G kollekcióról készült fotóját tette ki Madonna az Instagramra csütörtökön– egy kisbabával szerepel rajta. Ezt írta hozzá:

Minden babának van lelke, akárhogyan kerülnek is erre a földre, a családjukba. A lelkekben nincs semmi szintetikus!! Hogyan utasíthatnánk hát el a mesterséges megtermékenyítést és a béranyaságot? Minden lélek azért jön hozzánk, hogy tanítson nekünk valamit. Isten kezében van minden, a technológia is! Arrogáns dolog azt gondolni, hogy az ember bármit megtehet magától. Ami fent, az lent! Gondolkozzatok, mielőtt beszéltek...

Kapcsolódó anyagaink – kattints rájuk!
Hivatalosan is divat az anyaság– a D&G új családbarát kollekciójától szem nem maradt szárazon
Madonna botlása – íme az internet termésének legjobbjai
Fotók apákról a kisbabájuk születése utáni percekben

Madonna posztjának előzménye a már vagy egy hete tartó balhé, ami akkor robbant ki, amikor a Domenico Dolce és Stefano Gabbana, akik amúgy közismerten egymás exei, egy interjúban elítélték a mesterséges megtermékenyítést, és„szintetikusnak” nevezték azokat a gyerekeket, akik nem hagyományos úton jönnek világra. „Kibérelhető méh, katalógusból választható sperma... a pszichiáterek nem állnak készen rá, hogy megfeleljenek azoknak a kihívásoknak, amelyeket az ilyen emberkísérletek eredményeznek” – érvelt a D&G divatház két alapítója.

Az interjú nyomán hangosan tiltakozott a sztárvilág. Elton John a Dolce & Gabbana bojkottjára szólított fel, és más hírességek is csatlakoztak hozzá. Courtney Love a Twitteren jelentette be, hogy el akarja égetni a D&G cuccait, Ricky Martin pedig, aki maga is béranya segítségével lett egy ikerpár édesapja, arra kérte az olasz divattervező párost, hogy ne terjesszenek gyűlöletet:

Dolce & Gabbana, a ti szavatoknak túl nagy ereje van ahhoz, hogy ennyi gyűlöletet terjesszetek. Ébredjetek fel, 2015 van, szeressétek magatokat – írja Ricky.

Újabb ellentmondás a történetben, hogy az egész világ ünnepli a Dolce & Gabbana új, az anyaságot ünneplő kollekcióját, amelyet kisbabák részvételével mutattak be, nem beszélve a gyerekrajz-mintás ruhákról és a kismama modellekről. Itt nézegethesz több fotót az őszi D&G kollekcióról.

Azóta a tervezőpáros némileg visszakozott: azt nyilatkozták, hogy csak a„személyes nézeteiket” fejtették ki, elmondták, hogy erősen hisznek a demokráciában, a vélemény szabadságában és nem állt szándékukban ítélni mások döntései felett. Ugyanakkor Stefano Gabbana „unintelligensnek” nevezteElton John felháborodását.„Milyen hozzáállás az, amikor valaki toleranciát és elfogadást prédikál mindenütt, de közben megtámad másokat csak azért, mert nem egyezik a véleménye?


Madonna új lemezét promózza Milánóban, március elején. Fotó: Europress / Getty Images

Ti mit gondoltok? Várjuk a hozzászólásaitokat emailben vagy kommentben.