Hogyan válassz bort a húshoz, hogy a legjobb ízélményt kapd meg?

Borítókép: Hogyan válassz bort a húshoz, hogy a legjobb ízélményt kapd meg?
Ahányféle húsalapanyag és elkészítési mód létezik, nagyjából annyiféle bort párosíthatunk ezekhez az ételekhez, főleg, ha még a hús mellé szánt köretet, illetve mártást is figyelembe vesszük.

Osztriga, kagyló, tenger gyümölcsei – Pezsgők és könnyű fehérek

Az úgynevezett puhatestűek törzsébe tartozó osztriga, valamint a szintén ide tartozó különböző kagylók a legkönnyedebb hústípusok, ezért melléjük mindenképpen a legkönnyedebb borokból érdemes választani, mint ahogy a tenger gyümölcseinek többi fajtájához is. Jöhetnek tehát az élénk, száraz pezsgők, valamint a könnyű, jó savú fehérborok, mint például a friss, lendületes borokból álló Mátra sorozatunk könnyed, mezei füveket idéző illatú, gördülékeny Dubicz Sauvignon Blanc tétele.

Hal- és rákfélék – Kicsit testesebb fehérek vagy rosék

A halak és a különböző tengeri állatok húsai között is nagy különbségek lehetnek, elég csak például a lazacra gondolni, amelynek alapvetően jóval zsírosabb és nehezebb a húsa, mint egy soványabb, könnyedebb pisztrángnak. Az elkészítés módja sem mindegy, hiszen a különböző sütési módok vagy a halakhoz, rákokhoz kínált mártások is befolyásolhatnák a döntést, amikor borválasztásra kerül a sor. Alapvetően azonban leginkább a fehér- és roséborok között érdemes keresgélnünk, ha halételről van szó.

OLVASS TOVÁBB!