Hogyan ünnepeltünk mi? Isteni karácsonyi fényképek majd száz évből,1906-tól 1989-ig

Borítókép: Hogyan ünnepeltünk mi? Isteni karácsonyi fényképek majd száz évből,1906-tól 1989-ig Forrás: Fortepan/Nagy Gyula
A Fortepan egy szenzációs fotógyűjtemény, amely átélhető lenyomatot ad a 20. századról, így régvolt karácsonyok hangulatáról is.

Az embert felszabadító, édesbús, nosztalgikus érzés tölti el, amikor vadidegenek fényképein tanulmányozhatja, hogyan tér vissza az élet generációról generációra állandó körforgásban.

A Fortepan.hu éppen ezt a mágikus élményt nyújtja a böngészőknek. A kronologikusan követhető képarchívum segítségével bekukkanthatunk a régiek mindennapjaiba, magánéletébe, lakásbelsőjébe, megnézhetjük, hogyan ettek-ittak, szerettek vagy bánkódtak, rácsodálkozhatunk, milyenek voltak az utcák, terek, városok és közintézmények harminc, negyven, vagy száz évvel ezelőtt.

A képek az ünnepi pillanatokat is megőrizték az utókornak. A karácsony szóra rákeresve pontosan 261 fényképet dobott ki az oldal, ebből válogattunk tizenhetet, és állítottuk össze belőlük saját tematikus fotóalbumunkat. Nézzük meg együtt, hogyan változtak a szokások, arcok, ruhák, díszek, ajándékok és fenyőfák 1906-tól a rendszerváltás hajnaláig.