Borítókép: És a segítőkön ki segít? 400 korababát ellátó nővérnek lesz könnyebb az idei karácsonya

És a segítőkön ki segít? 400 korababát ellátó nővérnek lesz könnyebb az idei karácsonya

Segítünk a bajbajutottakon, a rászorulókon, segítünk szegényeken és betegeken, gyerekeken, felnőtteken, idősökön, hajléktalanokon, kutyákon és bármilyen más állaton. De ki segít azokon, akik még karácsonykor is segítenek? Akik szeretteink, gyermekeink életéért küzdenek még akkor is, amikor mi szenteste ajándékokat bontogatunk vagy szilveszterkor pezsgőt kortyolgatunk? A Generali rájuk is gondolt: 13 millió forintos adományuknak köszönhetően idén 400 korababát ellátó nővérnek nem lesz gondjuk nekik hála a nagybevásárlásra.

Segít-e és hogyan segít a magyar?

A Generali reprezentatív felmérést végzett az adományozási hajlandóságról, amelyből kiderült, hogy a magyaroknak csupán 8%-a támogatja a rászorulókat rendszeresen. Aki mégis megteszi, az leginkább pénzzel, ugyanis közel 70 százalékunk ajánlja fel jótékony célra adója 1 százalékát. Az önkéntes munka még ennél is népszerűtlenebb. Így a vállalat büszke rá, hogy sikeresen mozgósította idén egy jó ügy érdekében munkavállalóit és ügyfeleit egyaránt.

Kinek segítünk legszívesebben?

A felmérésből az is kiderült, hogy legszívesebben a beteg gyermekeken segítünk. Így a Generali is, akik egyébként is elkötelezett a hazai koraszülött-ellátás fejlesztése iránt, a THSN (The Human Safety Net, a biztosító globális közösségi kezdeményezése) az Újszülöttekért program keretében évek óta szerveznek közösségi eseményeket és gyűjtéseket. A befolyt összegekből pedig a koraszülött babák ellátásához szükséges létfontosságú eszközöket vásárolnak, valamint támogatják a kutatás-fejlesztést és segítik a szakemberek szakirányú képzését is. Idén pedig már az ügyfeleknek is volt lehetőségük a TöbbMilliós Segítség baleset-biztosítás megkötésével közvetlenül hozzájárulni a babák gyógyításához a biztosítási díj egy bizonyos százalékával. Ezeknek a százalékoknak köszönhetően kaphatott a Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekgyógyászati Klinikája idén több mint 17 millió forint értékű eszköztámogatást.

Ez jó, de nem feledkezünk meg valamiről?

Persze fontos, hogy segítsünk a rászorulókon, de nem minden esetben elég „csak” pénzt adni. A koraszülött babák életét sem mentheti meg csak ez – bár nyilván szükségesek azok a körülmények és gépek, amelyek segítenek abban, hogy minél több korababa maradjon életben és éljen közöttünk hosszú, boldog, egészséges életet. De, aki már járt valaha PIC-en, tudja, hogy az értük felelős orvosok és az őket 0-24-ben ápoló nővérek szerepe, gondoskodása, szaktudása és szeretete elengedhetetlen. Náluk pedig nincs karácsonyi szünet, leállás, hátra dőlés, pihenés. Náluk nincs különbség december 24. és július 11. között. Náluk minden nap ugyanolyan, minden nap ugyanaz a cél: életben tartani a koraszülött babákat.

Ezért döntött úgy a Generali, hogy a több mint 17 millió forint értékű eszköztámogatás mellett idén az év végi ünneplés helyett a koraszülött babákat ápoló nővérek karácsonyát is szeretné szebbé varázsolni, megkönnyíteni. Ennek érdekében 6 város – Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr és Miskolc - 400 nővére kaphatta meg az ünnepi nagybevásárlás legfontosabb elemeit a vállalat önkénteseitől. Alapvető élelmiszerekkel, a karácsonyi menühöz szükséges hozzávalókkal, szaloncukorral és tisztítószerekkel érkeztek a gyermekklinikákra, szülészeti osztályokra és igény szerint a nővérek otthonaihoz országszerte. A több száz önkéntessel járta körbe az országot Szilágyi Áron kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó is, aki nagy meglepetést okozott a korababák őrangyalainak.

A piros a csoda színe: 400 egészségügyi dolgozó karácsonyát segítette a Generali

A Generali Biztosító az idei ünnepi időszakot a segítségnyújtásnak szentelte.❤️ Közösségi kezdeményezésünk, a THSN (The Human Safety Net) az Újszülöttekért programunk keretében 400 koraszülött osztályon dolgozó nővér számára segítettük a karácsonyi bevásárlást.🛒🎁 A csomagokat 350, munkatársakból és tanácsadókból álló önkéntes segítségével szállítottuk házhoz az ünnepek előtt. Nézd meg erről szóló videónkat!😍

Posted by Generali Magyarország on Monday, December 21, 2020