Fülöp herceg készítette fel Harry-t és Vilmost Diana temetésére - 10 dolog, amit lehet, nem tudsz Fülöp herceg eseménydús életéről

Borítókép: Fülöp herceg készítette fel Harry-t és Vilmost Diana temetésére - 10 dolog, amit lehet, nem tudsz Fülöp herceg eseménydús életéről Forrás: Getty Images
Fülöp herceg sokkal több volt annál, mint II. Erzsébet királynő férje.

"Méltó szomorúsággal jelenti a királynő felsége, szeretett férje, királyi fensége, Fülöp herceg, Edinburgh hercegének halálát. Őfelsége békésen elhunyt ma reggel, a windsori kastélyban.” - a palota ezzel a nyilatkozattal adta hírül: Fülöp herceg 2021. április 9-én, 99 éves korában elhunyt.

A királynő mindenek felett! – szól a mondás, mely egyértelműsíti II. Erzsébet királynő szerepét, a királyi család és Anglia életében. Más kérdés, Fülöp herceg, hogyan viszonyult ehhez a szerephez, mint a királynő férje. Ha láttad a Netflixen futó The Crown című sorozatot- melyről állítják, csak részben fedi a valóságot –könnyen kirajzolódhat számodra is egy kép a néhai Fülöp herceg szerepéről, a királynőhöz és a feleséghez kötődő érzelmeiről.

Hallgasd meg a Micsoda nők voltak podcastunk Dianáról szóló részét:

Ám bármi is legyen igaz a sorozat által ábrázolt Fülöp hercegről, Edinburgh hercege hűségesen szolgálta népét, a brit királyi történelem során ő teljesítette legtovább királyi szolgálatát, hűen támogatta feleségét, II. Erzsébet királynőt és híresen egyéni humorral volt megáldva, melyben néha a szemtelenség, a szókimondóság és a sértettség is helyet kapott.

10 kevésbé ismert részlet Fülöp herceg kalandos és eseménydús életéből