Föld Órája 2019: vacsorázz gyertyafénynél, hashtagelj és nyerj

föld órája,környezetvédelem Forrás: PxHere
A Föld Órája azt jelenti, hogy minden évben egy órára lekapcsoljuk a villanyt és az elektromos készülékeket. Erre idén március 30-án 20:30-kor kerül sor, egy csomó más program kíséretében.

Március 30-án 20:30-kor az egész világon lekapcsolják a villanyt (és az elektromos berendezéseket) egy órára. Legalábbis nagyon sokan, és évről évre egyre többen vesznek részt a Föld Órájában: állami intézmények, multicégek és persze a háztartások is.

2018-ban például 188 országban történt valamilyen kezdeményezeés a Föld Órája alkalmából, és a világon 18 ezer épület fényei hunytak ki
a WWF Magyarország adatai szerint.

Eddig is lehetett ilyenkor romantikus gyertyafényes vacsorát elkölteni vagy mindenféle izgi játékot kitalálni a sötétben, de évről évre egyre több programban vehetünk részt ilyenkor, ami bizonyítja, hogy igazából egész jól ki lehet bírni egy órán át elektromosság nélkül.

2019-ben például gyertyafényes vacsorán vehetünk részt egy sor budapesti és néhány vidéki vendéglátóhelyen, a Felelős Gasztrohős szervezésében (a Facebook-eseményben találjátok meg a résztvevő éttermek listáját).

Természetesen idén is kihunynak Budapest fényei (sok más egyéb város és település mellett) egy órára, amit egy dunai hajóról közvetít élőben a WWF Magyarország.

Ja és azt még nem is mondtuk, hogy aki fotót posztol a Föld Órájáról #földórája2019 hashtaggel március 31-én délig, az energiatakarékosfényforrás-csomagot nyerhet.

Ebben a videóban megnézhetitek többek közt António Guterres, az ENSZ főtitkára üzenetét a Föld Órájáról:

Olvasgass ütős idézeteket a fenntarthatóságról: