Miért bízza egy férfi ismeretlen nőkre a bankkártyája adatait?

féfis,findom,szex,pénz Forrás: Getty
Hallottál már róla? Mi ez, prostitúció vagy csak egy szexuális viselkedésforma? Furcsa, szex nélküli szexfétis a financiális dominacia, azaz findom.

"Gyönyörű nőknek pénzt küldenek a gazdag férfiak, viszont nem akarnak cserébe hagyományos testi kontaktust". Mielőtt még szörnyülködni kezdenétek, elmondjuk, a dolog ennél sokkal bonyolultabb. A findom, ahogy a legtöbb fétisjáték, arról szól, hogy a férfi alárendeli magát a domináns nőnek, azaz hatalmat ad neki. És most jön a csavar: az esetek többségében a domina és az alárendelt sosem találkoznak. Minden online történik, például videocseten. A financial domination, azaz a findom afféle pénzügyi domincia, hol egyszeri fizetést jelent, hol rendszeres átutalásokat. A jómódú férfi egyszerűen átadja a jelszavai és a bankszámlái fölötti irányítást, miközben maga számára csak minimális büdzsét enged meg. Magától értetődik a kérdés: mi a vonzó ebben?

A magát alárendeltnek tartó, cash pignek, malacperselynek tartó férfi felett a domina a megrendelő javai révén gyakorolja a hatalmat. Miért is alakulhatott ki ez az őrültnek tűnő játék? És mi a különbség a szimpla kitartó-kitartott kapcsolathoz képest? Talán az lehet a magyarázat, hogy aki pénzzel méri magát, és lekorlátozza a vagyonát, az számára különösen izgalmas pszicho-játék. Mondhatjuk azt is, hogy ez a nagybetűs kapitalizmusra hangolt BDSM.

Az alárendelteknek jellemzően alacsony az önbecsülésük, nem képesek megbirkózni az elutasítással, a magánnyal, viszont a maguk módján szembe akarnak nézni a problémáikkal.

A findom kliensek általában fiatalok, nagyjából 35 év alattiak, de vannak köztük idősebbek is; akár családapák is lehetnek. A tematikus weboldalakon vagy a twitteren ismerkednek meg a dominával, ám a való életben nem találkoznak. Ha nem webkameráznak a felek, akkor elég egy hamis fotó, egy hamis identitás, egy twitter account, néhány kamu selfie és kezdődhet a játék. Már csak a bankszámlán kell figyelni a mozgásokat.

fétis,BDSM,szex,erőszak
Forrás: Getty

Dominának lenni nem is olyan könnyű. Nagyra növesztett magabiztosság kell hozzá, és a begyakorolt dominaszerepnek megfelelő következetes viselkedés. Az "úrnők" többsége 25 év alatti. Sokan közülük gyakorlottak és tudják, mire kell vigyázniuk; mások nem is gondolnak bele, mibe keverhetik magukat. Mivel a weben bárki rögzíthet bármit, egy-egy felvétel akár zsarolási alap is lehet politikai és gazdasági szituációkban, így ezeknek a rögzített anyagoknak komoly feketepiaci áruk van a dark weben.

Az sem teljesen kiszámítható, hogy a malacpersely szerepét vállaló férfi mikor esik ki a szerepéből és kezdi visszakövetelni a pénzét. A findom játék nemcsak arról szól, hogy egy kapzsi kislány pénzt követel a gazdag férfitől. Az úgynevezett top-dominák évekig fejlesztik úrnő énjüket, ha el akarják érni, hogy a férfiak valóban rengeteg pénzt küldjenek nekik.

A weben megtalálni olyan történetet is, melynek során a domina, aki az egy órás webkamerás sessionért 42.000 dollárt kért, és az utalást követően nyomtalanul eltűnt az alárendelt férfi életéből. Vagyis a megállapodás ellenére nem számolt be arról, mire költötte a pénzt, így, bármily bizarrul hangzik is ez, becsapta a "malacperselyét". Pedig akár azt is mondhatjuk erre: szerencsés eset. Akadnak dominák, akik ugyanis nem érik be egy-kétszeri összeggel. Zsarolhatják a megrendelőt a privát fotóival, bizalmas információkkal, a játék sokszor átvált ún. online shamingbe, azaz az internetes megszégyenítésbe. Nem csoda, hogy a bizonytalan terepen dolgozó lányok többsége kiszáll, mielőtt igazán sok pénzt keresne. Bizony, a findom ingoványos talaj: számtalan esetben nem lehet tudni, ki manipulál kit.

Egyébként azt tudtad, hogy a legtöbben olyan randipartnert keresünk, akit a lelkünk mélyén túl jónak tartunk magunkhoz? A galériában mutatunk még néhány furcsaságot a szexszel kapcsolatban.