JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Ez történik a négynapos munkahét bevezetése után

Borítókép: Ez történik a négynapos munkahét bevezetése után
Mindenki meglepődött, hogy 9 hónap alatt milyen változásokat hozott az emberek életébe és a munkavégzésbe a négynapos munkahét.

61 cég (kisebbek, nagyobbak, óriások), 2900 dolgozó és vezetők bevonásával készült nemrég egy nagyszabású kutatás. Ennek során azt vizsgálták, hogy mi történik, ha kilenc hónapon át 20 százalékkal csökkentik a munkaidőt, vagyis négynapos munkahét szerint dolgoznak, de a fizetések változatlanok maradnak.

Ebben az időszakban figyelték a dolgozók közérzetét, motiváltságát, de azt is, milyen hatással volt a cégek termelékenységére, illetve a hatékonyságra az, hogy csak négy napot dolgoztak az emberek. Az eredmény pedig magáért beszél.

Döbbenetes eredményeket hozott a négynapos munkahét

Azáltal, hogy nem öt, hanem csak négy napot dolgoztak egy héten, 10 dolgozóból hétnél csökkent jelentősen, vagy szűnt meg teljesen a munkahelyi kiégés, 39 százalékuknál pedig a stressz is csökkent, méghozzá elég észrevehető mértékben.

Fókuszáltabb munkavégzés

Változott maga a munkavégzés is. A hosszú értekezletek lerövidültek, illetve ritkultak, ahogy a dolgozók kávészünetei, trécselései is: a többség sokkal jobban fókuszált a munkájára a négynapos munkahét során. Sőt, még inkább keresték és használták azokat az alkalmazásokat és szoftvereket, amelyekkel fel lehet gyorsítani, illetve meg lehet könnyíteni a munkavégzést.

Amelyik cégvezető pedig attól félt, hogy a produktivitás és a termelékenység majd visszaesik, azt valódi meglepetés érte, ugyanis átlagosan még nőtt is a vállalatok termelékenysége, 1.4 százalékkal.

Forrás

A lenti galériánkban munkahelyi bullying jeleit mutatjuk be, amiket sose hagyj figyelmen kívül.