Hogyan készítsd fel a gyomrod meg a májad egy ivós estére?

Amennyiben hosszabb, éjszakába nyúló italozásra készülünk (mert ugye itt az esküvői és a fesztiválszezon), érdemes jó előre gondolkodnunk az elfogyasztandó ételeket illetően. Kivételesen most nem az éjféli töltött káposztára és a hajnali életmentő hamburgerre gondolunk. Mielőtt elindulnánk életünk legnagyobb bulijába, mindenképpen érdemes egy kis kenyeret elmajszolnunk, rajta vagy mellette néhány kanál olajjal, ez ugyanis kellően kibéleli a gyomrunkat, és lassítja az alkohol gyomorfalon át történő felszívódását. A legjobb, ha összekötjük a kellemeset a hasznossal: vegyünk egy kevés friss rozmaringot, aprítsuk fel, és keverjük el extra szűz olívaolajjal. Már csak egy friss, ropogós bagettre lesz szükségünk, és voilá! Kész is a tökéletes előétel. Az igazi ínyencek készíthetnek mellé sajt- és sonkatálat is, így maximalizálva az élvezeteket.