Erzsébet királynő halálával számos dolog megváltozik végérvényesen

Borítókép: Erzsébet királynő halálával számos dolog megváltozik végérvényesen Forrás: Getty Images
II. Erzsébet királynő halálával számos dolog meg fog változni az elkövetkezendő hónapokban, években. Hagyományok módosulnak, szimbólumok és használati tárgyak kerülnek lecserélésre. De vajon mindent egyből az új királyhoz igazítanak?

Az egész világ gyászolja a 96-ik életévében elhunyt II. Erzsébet királynőt. Nem véletlen, hogy távozása az egész világot megrázta: Nagy- Britannia és Észak- Írország Egyesült Királyságának királynője, 14 nemzetközösségi állam, valamint az anglikán egyház feje volt, 70 évig tartó uralkodása alatt. E hét évtizeddel ő lett a mindenkori leghosszabb ideig trónon lévő uralkodó.

A hosszú évek alatt országának biztos pontját adta, sokan nem is tudtak elképzelni mást országuk vezetőjének, mint II. Erzsébetet. Az állandóságot és a hagyományt képviselte. Ikonikus sziluettjét –és a hozzá köthető szimbólumokat- még az is felismeri, aki nem a királyság területén él. A királynő neve, arca, monogrammja bizony számos használati tárgyon jelenik meg, melyek közül a leghétköznapibb eszköz, maga az angol font. Halálával viszont mindent lecserélnek, hisz új uralkodójuk, III. Károly már, cím tekintetében az új király.

forrás: ITT és Woman and Home

Lássuk, mik azok a dolog, amik végérvényesen megváltoznak a néhai királynő halálával