Rubint Réka segítő kezet nyújtott a fogyatékkal élőknek

Borítókép: Rubint Réka segítő kezet nyújtott a fogyatékkal élőknek Forrás: Getty Images (kali9)
Az Értékes vagy! társadalmi összefogás jelenleg a harmadik rendezvényre készül Rubint Rékával karöltve. Egy olyan programot álmodtak meg, ahol közösen tornázhatunk, táncolhatunk, kapcsolódhatunk egymással, fogyatékkal élő társainkkal.

Az erős nők egymást erősítik

2023. év elején a közösségi médiának köszönhetően három nő összefogott, és családi érintettség okán létrehozta az Értékes vagy! társadalmi összefogást, melynek fókuszában a fogyatékossággal élők állnak. Céljuk, hogy érzékenyítsenek, támogassák az integrálást, az információk átadása mellett növeljék a látókört.

Az alapítókról

Mayer Dea gyermeke az autizmus spektrum zavar enyhe formájával él. Szülővé válása során megtapasztalta a gyermeke fejlesztésének rögös útját, így jelenleg a budapesti Mosoly Fejlesztőház vezetője.

Lugosi Dóra négygyerekes édesanya, második gyermeke Down-szindrómával született.

Kreizinger-Panák Fanni testvérként ismeri a Down-szindrómával élők világát, a fogyatékossággal élő emberek és az őket gondozó, nevelő családok támogatása régóta szívügye.

Horog Enikő szintén speciális nevelési igényű gyermeket nevel. A programsorozat első két workshopján vendégként vett részt. Ma már ő is a csapatot erősíti.

Jelenleg a harmadik rendezvényükre készülnek. Rubint Rékával karöltve egy olyan programot álmodtak meg, ahol közösen tornázhatunk, táncolhatunk, kapcsolódhatunk egymással.

„Célunk a programmal, hogy felhívjuk a figyelmet a fogyatékossággal élő-, SNI érintett és tipikusan fejlődő, azaz az előző felsorolásba nem besorolható emberek közötti kapcsolódás lehetőségére.”

Réka évek óta fáradhatatlanul minden kedd este igazi testi-lelki felüdülés biztosít az Alakreform tornáin résztvevőknek, követői hétről-hétre megtöltik a Rozsnyai utcai sportcsarnokot. 2023. június 6-án, kedden minden fogyatékossággal élő vagy SNI-ben érintett és kísérője ingyenesen vehet részt Réka Alakreform tornáján.

„Legyen az torna vagy csak tánc, önfeledt ünneplés, bárhogy is, a lényeg, hogy kapcsolódjunk, jól érezzük magunkat és érezzük közösen a közösség erejét!”

A program előzetes regisztrációhoz kötött! 80 fő (fogyatékossággal élő, SNI érintett és kísérő) számára ingyenes belépési lehetőséget.