Erőszak a négy fal között

Borítókép: Erőszak a négy fal között
Sok nő van kitéve valamelyik rokona erőszakoskodásának, akár már gyerekkorban is. Monológok egy blogban, cikk az Éva októberi számában.

Októberi számunkban nehéz témához nyúltunk. Olyan nők történeteit meséljük el, akik gyerek- vagy serdülőkorukban otthon, a négy fal között lettek nemi erőszak áldozatai. Ezeknek a nőknek egy része megszólal egy blogban, amire te is ellátogathatsz.

A megeroszakoltak.blog.hu oldalon – szörnyű, de lényegretörő cím – maguk az áldozatok mondják el a saját szavaikkal. Hogy milyen volt, amikor félismerősük harmadmagával leszólította és megtámadta őket éjszaka az utcán. Milyen volt erőszakoskodó apjuk, nagyapjuk, unokatestvérük mellett felnőni.

A blog mostanában nem frissül, mert „az üzemeltetés nagy személyes igénybevétel, amit egyik szerkesztő sem tud magára vállalni". De a történetek még ott vannak:akinek van ereje, olvasgassa őket, hiszen ez is a valóság része. Reméljük, minél kevesebben ismertek magatokra, és reméljük, hogy aki mégis, az erőt tud meríteni ezekből a történetekből.

Ma is működik a NANE segélyvonala minden nap este 6-tól 10-ig. Ha erőszakos cselekmény áldozata vagy vagy tudsz hasonlóról, ne hallgasd el, hívd őket!

Fotó: Éva magazin, Profimedia.hu. Hosszabb írásunkat a témában keresd az Éva 2012. októberi számában!