Dumbledore-tól kapott levelet a családját gyászoló 15 éves lány

Borítókép: Dumbledore-tól kapott levelet a családját gyászoló 15 éves lány
J. K. Rowling írt neki. Lila tintával. Na, kibírjátok a cikk végéig bőgés nélkül?

A 15 éves Cassidy Stay borzalmas családi tragédiát élt át júliusban. Szülei és négy (!) testvére gyilkosság áldozatai lettek otthonukban; Cassidy azért maradt életben, mert halottnak tettette magát. A hős tinédzser, akinek bátor helytállásáról részletesen cikkeztek a tengerentúli újságok, néhány héttel később egy Harry Potter-idézetet posztolt egy rajongói oldalon, és a többi rajongó petíciót intézett J. K. Rowlinghoz, hogy Cassidy személyesen találkozhasson vele.


forrás

A találkozó (eddig) nem történt meg, de egy a rajongói klub egy jól értesült tagja augusztus 5-én a Facebookon tudatta, hogy Dumbledore levelet írt Cassidynek, méghozzá lila tintával. „Kapott egy varázspálcát is, egy levelet arról, hogy felvették a Roxfortba beszerzendő tanszerlistával, és egy Harry Potter és az Azkabani fogoly kötetet benne JK autogramjával." – áll a facebook-posztban.

A lány, aki dühében szuperhőssé változik. Nézd meg a videót!

Ha jobban meggondoljuk, Cassidy Stay hősiessége már-már hátborzongató. Nem csak azt eredményezte, hogy ő életben maradhatott, hanem a gyilkos távozása után volt benne annyi lélekjelenlét, hogy felhívja a rendőrséget. Mi több: arról is tájékoztatta a hatóságokat, hogy az elkövető rokon feltehetőleg a nagyszülők háza felé tart; ugyanis volt felesége – Cassidy nagynénje – hollétét akarta megtudni. A rendőrség még azelőtt elfogta a nagybácsit, hogy odaért volna a nagyszülőkhöz, így Cassidy jó eséllyel életet is mentett!