hajléktalan nők,nőiség,adomány,adománygyűjtés Forrás: unsplash

Szerinted jó nőnek lenni? Akkor segíts a hajléktalan nőknek, hogy ők is hasonlóan érezhessenek!

A főváros hajléktalanellátó szervezet adományokat gyűjt nincstelen nők számára, ezzel szeretnének hozzájárulni, hogy megerősödhessenek nőiségükben, női szerepeikben és javuljon a közérzetük, önértékelésük.

Gondolkodtál már azon valaha, milyen lehet nőként az utcán élni? Hogy mire vágynál, ha nem lenne semmid? Hogy milyen szükségleteid lennének azon felül, hogy legyen egy fedél a fejed fölött és hogy legyen mit enned? Vajon megélnéd a nőiességedet? Vajon változtatna a közérzeteden és az önértékeléseden ha gondot fordíthatnál a külsődre?

Nem minden nap ragyogunk és persze nem is érezhetjük minden nap jól magunkat a bőrünkben. Néha kócosan kelünk, néha gyűrötten, máskor lepattogzik a körmünkről a lakk és van, hogy nincs időnk elmenni fodrászhoz. Ennek ellenére mégis vannak, akik úgy szeretnek minket ahogy vagyunk, és bármi történjék is, nőként kezelnek bennünket. Ugyan nem a külsőségek határozzák meg az embert, mégis jól esik, ha gondot fordíthatunk a kinézetünkre, és ezzel a nők nagy része hasonlóan van. Még akkor is, ha az utcán vagy hajléktalanszállón élnek!

Ami legtöbbünk számára adott – az otthon nyugalma, biztonsága –, az a számukra csak álom. Sokszor még az olyan hétköznapi dolgok is, mint egy hajfestés, egy manikűr vagy akár csak néhány perc magány a forró zuhany alatt.” – írja a BMSZKI.

Itt az idő, hogy segítsünk nőtársainkon, hogy a körülményeik ellenére is azt érezhessék igenis jó nőnek lenni! A Csajok Csajokkal program kéthetente szerda délutánonként az Origóc nappali melegedőben női napot tart. A jól megszokott szolgáltatásokat, valamint a speciális, pályázati forrásból finanszírozott ellátásokat és az önkéntes segítők támogatását ilyenkor csak nők vehetik igénybe. A segítők – adományoknak köszönhetően – gyümölccsel, főzni- és rágcsálnivalóval várják őket. Egy kicsit a helyiség is átalakul: mécsesek és világító díszek fényénél, hangulatos zene mellett beszélgethetnek, pihenhetnek a résztvevők.

A CSAJOK CSAJOKKAL programhoz idén, szerkesztőségünk adományokkal csatlakozik! Ha te is szívesen segítenél nekik, itt a lista arról, hogy mikre várják a felajánlásokat:

  • Kozmetikumok: sampon, tusfürdő, testápoló, kézkrém, lábkrém, arckrém stb.
  • Make-up termékek: arctisztító, alapozó, rúzs, szemceruza, szempillaspirál, szemhéjpúder stb.
  • Új fehérneműk: bugyi, melltartó, harisnyanadrág stb.
Ha nem tetszik a színe, az illata, ha nem a te bőrödre való, de tudod, más örülne neki, hozd el hozzánk!"

(Természetesen ügyelj majd arra, hogy az adományok megfeleljenek a higiéniai kritériumoknak és hogy jó minőségű, nem agyonhasznált termékeket legyenek.)