Szívmelengető bakancslista borbarátoknak a hidegebb hónapokra

Borítókép:  Szívmelengető bakancslista borbarátoknak a hidegebb hónapokra Forrás: Dubicz Borászat
Ahogy hűvösebbre fordul az idő, úgy zárkózunk be egyre szívesebben a négy fal közé. De ezzel együtt nem kell lemondanunk az élményekről is. A legjobb, amit tehetünk, hogy a legfinomabb borokat kortyolgatva megpróbáljuk kihozni a maximumot ebből az ingerekben szegényebb időszakból. Ehhez hoztunk most 5 tuti ötletet.

Merülj el egy kád borban

A bor nem csak belülről, kívülről is képes kényeztetni minket. Habár a hétköznapi bőrápolásban kevésbé ismert, a borra épülő szépségpraktika már hosszú évtizedek óta létező rutin. Ennek lényege, hogy a szőlő minden egyes alkotóelemét – héját, magját, olaját és a belőle készült bort is – felhasználjuk bőrünk ápolására. A vinoterápia legnépszerűbb kezelése egy rövid, olajokkal, mézzel és fűszerekkel dúsított borfürdő, melyből kiszállva bőrünk érezhetően rugalmasabb és bársonyosabb lesz. A tökéletes szombat esti program!

Készíts különleges forralt bort

Fagyos, szeles, jeges időben sokszor az egyetlen reménysugarat egy bögre gőzölgő, fűszeres, testet-lelket felmelegítő forralt bor jelenti. Bár a klasszikus recept örök sláger, sokkal több van benne, mint gondolnád. Izgalmas kiegészítők, újszerű élmények, megannyi variáció. A forralt bor a hozzáértő kísérletezésnek hála komoly innováción ment keresztül az elmúlt években. Fedezz fel ebből minél többet magadnak!

TOVÁBBI TIPPJEINKÉRT KATTINTS IDE!