Tedd izgalmassá a várakozást! – 5 DIY bors adventi naptár ötlet

Borítókép:  Tedd izgalmassá a várakozást! – 5 DIY bors adventi naptár ötlet Forrás: Dubicz borászat
Újra itt az év legszebb időszaka, amivel egyszerűen nem lehet betelni. Készülődünk, tervezgetünk és töretlen lelkesedéssel díszítjük otthonunkat, közben pedig nem győzzük számolni a hátralévő napokat karácsonyig. Ezt a várakozást tehetjük még szebbé egy izgalmakat rejtő adventi kalendáriummal.

A saját készítésű díszek reneszánszukat élik, az év bármelyik szakában járjunk is. Karácsonykor azonban – ahogy minden más – ez is sokszorosan igaz. Hiszen például egy magunk készítette adventi naptár – még ha nem is olyan tökéletes, mint amit a boltban vásárolhatunk – kizárólag olyan meglepetéseket rejt, melyeknek őszintén tudunk örülni. Például 24 különleges tételt kedvenc borászataink kínálatából. Jól hangzik, ugye? Akkor adunk is 5 szuper tippet hozzá – a borok kiválasztását viszont rád bíznánk.

Az egyszerű – Letakart boros címkék

Ez a megoldás azoknak szól, aki nagyobb tapasztalat híján komolyabb DIY projektekre nem vállalkoznának, mégis szeretnének valakit meglepni egy adventi kalendáriumnak álcázott borválogatással. Ehhez pedig annál nem is kell több, minthogy 1-től 24-ig a számokat egyesével kinyomtassuk egy-egy papírlapra (a bátrabbak kézzel is felírhatják ezeket), majd a kiválasztott 24 palack címkéit ezekkel letakarjuk. Aztán már csak helyet kell keresni ennek a két tucat üvegnek a komód tetején vagy az ablakpárkányon, ahonnan december 1-jétől kezdve minden este elvehetünk egy üveget.

Zsákbamacska – Becsomagolt palackok

Egy fokkal színesebb az eredmény, ha a kalendáriumba „beválogatott” tételeket tetőtől talpig csomagolópapírba tekerjük. Így ugyanis nem csupán elrejtünk minden egyes árulkodó jelet, de a színeknek hála a palackok csoportja dekorációnak sem utolsó.