A tulajdonosáról mintázott baba meglepő hatással van a lélekre

baba,speciális
Egy volt szociális munkás olyan személyre szabott babákat készít fogyatékkal élő gyerekeknek, amelyek egytől egyig a tulajdonosukra hasonlítanak, ezzel is támogatva a kicsiket az önelfogadás útján.

Amy Jandrisevits nagy babagyűjtő, korábban pedig egy gyermek onkológiai osztályán volt szociális munkás. Diplomamunkája a játék gyógyító erejéről szólt. Jelenleg olyan személyre szabott babákat készít fogyatékkal élő gyerekek számára, amelyek egytől egyig a tulajdonosukra hasonlítanak, ezzel is támogatva a kicsiket az önelfogadás útján.

Amy korábbi terápiás munkájában észrevette, hogy a rákbeteg gyerekek nehezebben tudnak azonosulni a sűrű hajú babákkal. Így aztán elkezdett speciális igényekre szabott babákat készíteni.

A babák híre egyre terjedt, és elkezdtek záporozni Amy postaládájába a megrendelések. Ma is hosszú várólistája van. Alapított is egy oldalt a GoFundMe oldalon, és már több mint 23 ezer dollárt összegyűjtött.

Az elmúlt idők során Amy sokat tanult: nem csak csonkolt kezű, de anyajegyes, albínó és égési sérüléses babákat is tud már készíteni.

Nézzétek meg a galériát benne a gyerekekkel és a babáikkal, amelyek pont olyanok, mint a tulajdonosaik: