Azt mondták nem maradhat bent az iskolában, így órákig állt a gyerek az utcán

Borítókép: Azt mondták nem maradhat bent az iskolában, így órákig állt a gyerek az utcán Forrás: Pixabay.com/ Mohamed_hassan
Nincs beoltva. Nem olvastam az este írt emailt, így másnap miután belépett az iskolába, röviddel rá már kitessékelték.

„Három gyerek mellett hol van időm nekem arra, hogy még este emaileket olvasgassak?”- kezdi a történetet az az édesanya, akinek a 9 éves lánya 2 és fél órán át állt egyedül az iskola előtt, mert oltatlanul, coviddal érintett osztály tagjaként ő nem tartózkodhatott az intézményben.

„Se az emailt, se az osztály facebookos csoportját nem néztem. A telefonom nem is jelez, ha üzenetet kapok, így nem olvastam el, hogy a lányom osztályában ismét lett covid eset.

Mondanom se kell, az első alkalommal, amikor a legkisebb oltatlan gyerekemet otthon kellett tartanom az új szabályozás szerint, sem volt egyszerű a helyzet. Olyan a munkahelyem, hogyha sokat kimaradok, akkor idővel már nem számolnak velem. Három gyerek mellett pedig bőven előfordult már, hogy nem tudtam bemenni dolgozni. Helyettest sem volt egyszerű találni magam helyett és az sem volt megoldható, hogy a gyerek 6 órát ül mellettem az óvóda konyháján, ahol dolgozom.

Minden este örülök, hogy végre vége a napnak és tudom azt is, hogy hamar jön az újabb, így este, amit lehet lefekszem én is hamar. Így történt meg az is, hogy nem értesültem arról, hogy a középsős gyerekem osztályában covidos lett valaki. Korán reggel, a legkisebb jött velem az óvódába, a nagy és a középső pedig ment együtt az iskolába.

Ahogy felért a termébe a gyerek, mondták neki, hogy mit keres itt, mert oltatlanként neki nem kellene itt lennie. Hívtak telefonon, de én meg már akkor dolgoztam a konyhán, így nem hallottam a telefont. 9 óra után láttam, hogy kerestek és aztán megtudtam azt is, hogy miért. Mondtam az iskolatitkárnak, hogy megyek, amint tudok. Persze ha tudom előre, hogy annyira szigorúan veszik a szabályokat, hogy a gyereket konkrétan kiteszik az iskolából, eldobtam volna mindent és megyek a gyerekért. De csak annyit mondtak, hogy jönnöm kell, mert a gyerek nem lehet itt.

Nem is volt. Az iskola kapujában és az utcán egy padon ülve várt, kilenc évesen, 2 és fél órát.

Mikor megláttam, hogy ott áll a ködös, nyirkos utcán azt hittem, hogy rosszul leszek. Eszembe nem jutott volna, hogy kitegyek egy ekkora gyereket az utcára.

A szabálykövetés mellett egyik felnőttnek sem jutott eszébe, hogy az iskolában egy kieső részre ültessék le vagy ha már annyira szabályellenesen van ott akkor legalább a belső udvarra küldjék ki??”

Galériánkban olyan hírességeket találsz, akik bizony be se fejezték az iskoláikat: