Borítókép: Állásinterjúd lesz? Íme kilenc jótanács

Állásinterjúd lesz? Íme kilenc jótanács

Hidratálás, mosoly, önbizalom, higgadtság - kattints a tippjeinkért!

Állásinterjúra hívtak, de az idegesség miatt alig tudsz a felkészülésre koncentrálni, és félsz, hogy a legrosszabb formádat hozod majd a beszélgetésen? Ne aggódj, egy kis tervezéssel előcsalogathatod a legjobb énedet, csak tartsd be az alábbi tippeket:

Fotó: Photl.com

Néhány órával előtte

1. Fontos, hogy az interjút megelőző reggelid és az esti vacsorád egészséges és kiadós legyen. Válassz tápanyagban gazdag ételeket, amelyektől jól laksz, és ne feledd, hogy a napi koffeinbeviteled ne legyen több egy-két adagnál, hiszen előfordulhat, hogy ekkorra már egyébként is ideges vagy.

2. Figyeld óránként az időjárásjelentést, és vigyél magaddal olyan dolgokat, amelyekre esetleg szükséged lehet, például esernyőt, esőkabátot, kesztyűt, megfelelő cipőt stb. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről az apróságról, pedig igazán nem jönne jól, ha épp az interjú előtt fél órával kapna el egy kiadós nyári zápor...

3. Fontos, hogy milyen cipőt veszel. Győződj meg róla, hogy az időjárásnak megfelelő és kényelmes. A legutolsó dolog, amire szükséged van, hogy botorkálj az irodában...
Hogy ezt elkerüld, előző este készítsd ki a cipőd, viseld pár óráig és győződj meg arról, hogy egészen biztosan kényelmes.

4. Pakolj össze egy neszeszert is: fogselymet, dezodort, kistükröt és minden olyan sminkterméket, amelyre szükséged lehet egy gyors igazításhoz, plusz egy doboz mentolos cukorkát (kerüld a rágógumit, nehogy elfelejtsd előtte kidobni, és végig feszengj emiatt).

Egy órával előtte

5. Hívd fel az egyik barátodat, barátnődet, hogy jobb kedvre derülj. Ne beszéljetek az interjúról, inkább gondtalan, vidámabb témákról, amelyek segítenek megnyugodni és önmagadat adni.

6. Növeld a hangerőt, hogy növeld az energiát! A cégek életteli, lelkes alkalmazottakat foglalkoztatnak. Hallgass olyan zenét, ami feldob, rakd be a kedvenc gyors számaidat. Hagyd, hogy ellazítson, így te is ragyogni fogsz.

Néhány perccel előtte

7. Vigyél magaddal vizet, amiből egész nap kortyolgathatsz! A hidratálás kulcsfontosságú ahhoz, hogy éber maradj. Amikor beérsz az irodába, fogadd el a vizet, amit a recepciós esetleg felajánl, arra az esetre, ha kiszáradna a szád interjú közben.

8. Vegyél mély lélegzeteket. Szívd be a levegőt az orrodon és fújd ki a szádon. Az aggodalom fejfájást és homályos látást okozhat, ezért figyelj a légzésedre, hogy kitisztuljon a tudatod.

9. Húzd ki magad és mosolyogj. Minden a hozzálláson múlik, úgyhogy éljen a pozitív kisugárzás!

Sok sikert kívánunk! :)