Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

Cristiano Ronaldo Forrás: Yasser Bakhsh/Getty Images
A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll. Az Instyle Men írása.

Az élsport egy bizonyos szint fölött igen jó üzlet, de persze az sem mindegy, melyik sportágban teljesít valaki kiemelkedően. Az csak egy dolog, hogy a klubok nagyon zsíros szerződésekkel csábítják a legjobbakat, de e mellé még hasonlóan vaskos szponzori megállapodások is társulnak. Hiszen minél meghatározóbb valaki ebben a világban, annál többet foglalkoznak vele és az eredményeivel a médiában, vagyis annál komolyabb reklámértékkel is bír.

Nagyon aktuális most Szoboszlai Dominik példája: a magyar válogatott csapatkapitánya lassan egy éve a Liverpool játékosa, ahol a pletykák szerint heti 125 ezer font körüli fizetése van, az utóbbi időben pedig olyan világcégeknek is az arca lett, mint a Telekom vagy a McDonald’s. Ráadásul a Pool új mezét New Yorkban részben vele reklámozzák óriásplakátokon. Ha pedig évek, évtizedek óta az elitligákban szereplő, akár aranylabdás, világ- vagy Európa-bajnok sztárokra gondolunk, nyugodtan szorozzuk meg egy tetszőleges, de jó nagy számmal Szoboszlai gázsiját.

A Forbes évről évre elkészíti a legjobban fizetett sportolók toplistáját, nem volt ez másképpen idén sem. A legnagyobb poént már az elején lelőnénk, hiszen az élen nincs változás, továbbra is Cristiano Ronaldo vezet, csak éppen sokkal nagyobb előnnyel. A dobogót viszont már nem sajátítják ki a futballisták, Lionel Messit megelőzve feljött a második helyre a golfozó Jon Rahm. Meghökkentő, hogy női sportoló nem jutott be a tízbe.

Íme, a top 10-es lista:

(forrás: Forbes)