10+1 illusztráció, ami minél tovább nézed, annál jobban elgondolkodtat a társadalmunkról

Borítókép: 10+1 illusztráció, ami minél tovább nézed, annál jobban elgondolkodtat a társadalmunkról Forrás: pexels
A mai világban már ritkán állunk meg és elemzünk egy képet, festményt, ami előttünk van. Görgetjük lefelé a tartalmakat, néha egy-egy poszton megakad a szemünk. Mégis azt kérem, hogy a következőkön legalább 10 másodpercig merengjetek, aztán még egyszer ennyi ideig gondolkozzatok is el.

Jean Julien, francia grafikus és illusztrátor munkáiból gyűjtöttem össze néhánya - csemegézés képpen - melyeken keresztül társadalomkritikát fogalmaz meg művészetének fogyasztói számára.

Az az életforma, amit kialakítottunk magunknak, vagy akár az, amelyik csak úgy alakult magától; sokszor teljesen szürreális és kérdéseket vet fel bennünk, ha sikerül kívülhelyeznünk magunkat az adott szituáción.

Sok az agresszió, a magány; mégsem nézünk fel telefonunkból, nem megyünk ki sétálni a természetbe, vagy végzünk rendszeres sporttevékenységet, pedig ezek mind- mind segítenének mentális egészségünkön. A lassítás, vagy befelé figyelés, akár a meditácó tovább csökkenti a stressz szintünket. Kezdésnek, ahogy azt a bevezetőben is kértem, képenként félpercet legalább elemezzétek a láttotakat, aztán jöhet a következő lépés akár: irány a természet!