Indítsd a napod ezzel a pekándiós zabkásával!
Ezer módon el lehet készíteni, a zabkásától kezdve a smoothie-kon át, változatosan felhasználható. És nem csak ezért szeretik annyian, hanem mert jó nagy tápanyaglöketet ad a szervezetednek reggel, különösen akkor, ha olajos magvakkal és gyümölcsökkel készíted. A következő recept tojásfehérjét is tartalmaz a plusz proteinért, így sokkal jobban eltelítődsz tőle!
Pekándiós-gyümölcsös zabkása
Hozzávalók:
- 125 ml víz
- 125 ml édesítetlen mandulatej
- egy csipet só
- 2 ek. barnacukor
- 1 banán, felkarikázva
- fél csésze nagyszemű zabpehely
- 2 tojásfehérje
- 1 ek. darabolt pekándió
- 1 marék áfonya
Elkészítés:
A vizet, tejet forrald össze a sóval, cukorral és a banán felével. Szórd hozzá a zabpelyhet és főzd 5 percig, folyamatosan kevergetve. Mehet hozzá a tojásfehérje és jöhet újabb 1 perc kevergetés. A tűzről levéve öntsd tálba és szórd meg pekándióval, banánnal és áfonyával.
Tápérték: 411 kcal, 9g zsír, 68g szénhidrát, 9g rost, 17g fehérje
Ha a nap további részében is egészségesen szeretnél táplálkozni, vigyél magaddal ezekből a snackekből!