Tanácsok, hogy ne veszítsd el a munka iránti motivációdat

munka,iroda,rendezvény,motiváció,rendezvénybiblia Forrás: rendezvenybiblia.hu
Kevesen vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy olyan munkájuk van, amit teljes odaadással tudnak végezni. A többség ugyanis hamar elveszti munkája iránt a motivációját, gyakran nyűgösen, kedvtelenül megy be a munkahelyre és alig várja, hogy lejárjon a munkaideje.

A rendezvényszervezők általában nagy lelkesedéssel, tele ötletekkel indítják a pályafutásukat. Ezt pedig csak tetőzi, ha egy felejthetetlen rendezvényt sikerül megvalósítani. Azonban ahogy máshol, úgy előfordulhat itt is, hogy a szakemberek az évek során belefáradnak a munkába. Ugyanis valljuk be, a folyton kukacoskodó ügyfelek, a szoros határidők és a megfelelni akarás mind stresszessé teszik az embert, ez pedig nem hozza meg a kedvet a munkához. Most őket szeretnénk kicsit ösztönözni, ezért összeírtunk néhány jó tanácsot, ami segíthet abban, hogy visszahozza a munkájuk iránti szenvedélyüket.

Gondold át, mit szeretsz a munkádban!

A rendezvényszervezés egy érdekes és izgalmas feladat. Ebből kifolyólag csomó dolgot találhatsz, amiben örömöd lelheted. Gondolj az elégedett ügyfelekre, a rendezvények alkalmával szerzett mosolyokra vagy a pénzre, amit a munkádért kapsz. Mindegy, hogy mi az, lényeg, hogy keress egy dolgot, ami miatt boldogan végzed a munkádat.

Szabadulj a szürke hétköznapoktól!

A sablonossá vált mindennapok is közre játszanak abban, hogy az emberek elvesztik a kedvüket a munkától. Rendezvényszervezőként ez könnyedén kiküszöbölhető. Bizonyára volt már neked is több hasonló megbízásod, amelyek a megszokottság miatt kissé unalmassá váltak. Azonban ahhoz, hogy ezeket megint teljes lelkesedéssel végezd, szükséges, hogy több energiát vigyél bele. Törekedj arra, hogy az előző rendezvényednél a következő még jobb legyen, és próbáld meg kicsit más szemszögből megközelíteni a feladatot. Ehhez nézz körül a Rendezvénybiblia oldalán.

Tartsd szem előtt a célod!

Itt nem csak arra gondolok, hogy mindig lebegjen a lelki szemeid előtt az a tárgy, utazás vagy bármely más, amire a munkáddal pénzt gyűjtesz, hanem hogy valóban tűzz ki egy fotót vagy egy papírt például a hűtődre, amelyen a célod szerepel. Ezzel mindig tudod magad emlékeztetni arra, amiért dolgozol.

Ne stresszelj!

Ha valami nem igazán úgy sül el, ahogy te szeretnéd, ne pánikolj! Engedj el minden olyan tényezőt, ami a munkádban gátol és nem tesz boldoggá. A legfontosabb, hogy jól érezd magad, hiszen ha a munkád közben stresszelsz, az kihat a magánéletedre is.

Azokkal dolgozz, akiket kedvelsz!

A rendezvényszervezőknél elengedhetetlen a csapatmunka. Ha a csapatodban nem érzed magad jól, és olyan emberekkel veszed magad körül, akik csak gátolnak, mind csökkentik a munka iránti motivációdat. Beszélgessetek a felmerülő problémákról, és próbáljatok megoldást találni, így sokkal hatékonyabb lesz az együttműködés, és te is jól fogod magad érezni. Ha azonban ez nem sikerül, mindenképp lépned kell.