A kávézóban nem lehet? Oké, akkor az Instagramon szoptat a Victoria's Secret modell

Borítókép: A kávézóban nem lehet? Oké, akkor az Instagramon szoptat a Victoria's Secret modell Forrás: Europress
Felháborodott Instagram-posztban kelt ki a modell a nyilvános szoptatás körüli kettős mérce ellen.

Candice Swanepoel dél-afrikai szupermodellnek és vőlegényének, Hermann Nicoli brazil modellnek októberben jött világra kisfiuk, Anacã. Most Candice kifejtette, mennyire elege van abból, hogy a megszégyenítik, ha nyilvános helyen szeretne enni adni neki, miközben a topless fotói szexinek számítanak. Ezt írja Candice:

„Számtalan nőt szégyenítenek meg, mert nyilvános helyen szoptat, sokszor még ki is tessékelik őket. Engem is hoztak már olyan helyzetbe, amikor szükségét éreztem, hogy takargassam magam és szégyenlős legyek, amiért nyilvános helyen etetem meg a kisbabámat. A topless magazinfotókat, amelyek a művészet jegyében készültek, valahogy nem ilyen vélemények övezik.

A világ érzéketlenné vált a mell szexualizációja és a tévéből áramló erőszak iránt. Mit változtat meg a szoptatás? A szoptatás nem szexuális tett, hanem természetes dolog. Akik helytelennek tartják a nyilvános helyen történő szoptatást, azokat fel kellene világosítani arról, milyen jótékony hatásai vannak a szoptatásnak anyára és gyermekére nézve, és így a társadalom egészére is.”

Forrás: Instagram

Az Instagram köztudottan tiltja a mellbimbó mutogatását, ezért Candice ravaszul olyan szoptatós fotót tett ki, amin pont nem látszik a kényes terület.

Az Instagram szigora ellen is tiltakoztak egyébként már sokan, #FreeTheNipple hashtaggel. A mellbimbómutogatás tiltása azért is jelent kettős mércét, mert a férfiak ugyebár pózolhatnak meztelen felsőtesttel.