Gyors lángos recept – hamarabb elkészül, mint ahogy megkapnád a strandon

frybread,lángos,recept Forrás: pinterest
Hallottál már a frybreadről? És, ha azt mondjuk lángos? Na de nem akármilyen: annak egy szupergyors változata!

Míg itthon hagyományosan élesztővel és többnyire burgonyával készítjük ezt az ízletes, laktató strandkaját, addig a külföldiek rákattantak a sütőporos változatára. Hogy miért? Mert baromi gyorsan elkészül és nincs vele annyira macera, mint a hagyományos lángossal.

Valóban pillanatok alatt elkészül, igaz sajnos ugyanolyan gyorsan el is tűnik majd a tányérokról, mégis megéri elkészítened, nekünk elhiheted!

Ha összedobtad az aranyló, kívül ropogós, belül puha sült kenyeret, a hagyományos fokhagymás vagy sajtos-tejfölös feltétek helyett, tegyél egy próbát külföldi módi szerint: szervírozd darált hússal, taco szósszal, guacamoléval vagy édesen fahéjas porcukorral!

Na, jöhet a recept?

Sütőporos lángos

lángos,frybread,recept,strandkaja,sütőporos lángos
Forrás: purewow
Sütőporos lángos alias frybread

Hozzávalók (8 adagra)

  • 3 csészényi liszt
  • 1½ teáskanál só
  • 1 ek. sütőpor
  • 4 ek. vaj (olvasztott)
  • 1 csészényi víz (szobahőmérsékletű)
  • földimogyoró-, sáfrány- vagy növényi olaj a sütéshez

Elkészítése

  1. Egy keverőtálban keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport, a vajat és a vizet, amíg sima, homogén tésztát nem kapsz.

  2. Ezután vedd ki a tálból és oszd el 8 egyenlő részre, majd formálj belőlük golyókat.

  3. Egy enyhén lisztelt felületen, kézzel nyújtsd őket nagyjából 6 cm átmérőjű körökre.

  4. Felforrósított olajban süsd őket 3-4 percen keresztül, míg aranybarnára nem sülnek, majd egy papírtörlőn csöpögtesd le róluk a felesleges olajat.

Ha további gyors ételekre vágysz kattint a galériára, ahol találsz három, párperces tésztareceptet!