Szúnyog van a szobádban? 2 trükk, amivel gyorsan elkaphatod

Borítókép: Szúnyog van a szobádban? 2 trükk, amivel gyorsan elkaphatod Forrás: Getty Images
Ha éjjel egy szúnyog próbálja megkeseríteni az álmodat, ezzel a két trükkel pár perc alatt megszabadulhatsz tőle!

A joy.hu cikke.

Imádjuk a meleg nyári estéket, a strandolást és napozást, de van egy "aprócska" tényező, ami könnyedén beárnyalhatja a várva várt kerti partit, vagy akár a pihentető alvást is. A szúnyogok száma ugyanis az utóbbi napokban gyorsan megnövekedett, így ha szeretnél kiülni a kertbe este, kénytelen vagy több módszerrel is felkészülni ellenük. Ha érdekel, hogyan készíthetsz házilag szúnyogirtó sprayt, kattints az alábbi cikkre:

Az pedig pláne bosszantó, amikor este befekszel az ágyadba, már épp elaludnál, erre meghallod a zümmögő hangot. Ilyenkor van, hogy többször is felkelünk megkeresni a szúnyogot, de sikertelenül dőlünk vissza az ágyba, mert remekül elrejtőzik a szoba különböző pontjain. Szerencsére két módszer is létezik arra, hogy pár perc alatt elcsípd az idegesítő betolakodót!

1. A zseblámpás módszer

A szúnyogokat mágnesként vonzza magához a fény, ezért érdemes ezzel a trükkel megkeresned. Kapcsolj be a szobában valamit, aminek enyhe fénye van (például egy tablet képernyőjét, egy kisebb lámpát, bármit), ezt irányítsd a fal felé, majd vedd magadhoz a mobilodat. Indulj el a sötét szobában, és hallgatózz a zümmögés után. Valószínűleg rövid időn belül a szúnyog elindul a lágy fényforrás felé, és leszáll a falra a közelben. Itt jössz te a mobiloddal! Kapcsold be rajta a zseblámpa funkciót, majd állj a falhoz, és világítsd meg oldalról. A szúnyog árnyéka rögtön meglátszik majd a szobán, így pedig gyorsabban el tudod kapni!

2. A technológiai csapda

Itt is a telefonodra lesz szükséged! Feküdj a hátadra, a tabletet vagy telefont pedig tedd a mellkasodra, felfelé a képernyővel, maximális fényerőre állítva. Ezt követően vegyél mély levegőket, és lélegezd ki a készülék irányába. A széndioxid ugyanis vonzó a szúnyogok számára, és ha ez erőteljes fénnyel van kombinálva, rögtön magához csalogatja őket. Így még csak fel sem kell kelned az ágyból, és gyorsan megszabadulhatsz tőle!

Még több tippet szúnyogok ellen a galériában is találsz!