8 dolog, amit csak azok értenek, akik karácsonykor ünneplik a szüli/névnapjukat!

Borítókép: 8 dolog, amit csak azok értenek, akik karácsonykor ünneplik a szüli/névnapjukat! Forrás: imdb.com
Hát senki sem állítja, hogy könnyű nekik!

Két ismerősöm is van, aki konkrétan karácsony napján született, rajtuk kívül pedig számtalan olyan családtagom, barátom, aki az ünnepek környékén tartja a névnapját. Én magam is az utóbbiak táborát erősítem, a nevem napja ugyanis épp egy nappal karácsony elé esik. Mondhatnátok, hogy valamilyen szinten az év minden időszakában lehetne olyat ünnepet vagy eseményt megnevezni, ami úgymond veszélyezteti a szuverén egyének dicsőítését, de azért lássuk be, hogy a nyári szünetben például még mindig sokkal nagyobb az esélye, hogy valakinek eszébe jusson a szülinapod, mint a karácsonyi kapkodásban. Higgyétek el, nem a levegőbe beszélek, pár éve velem is megtörtént, hogy a hozzám legközelebb álló ember – ma már a férjem –, totálisan figyelmen kívül hagyta, hogy a karácsony mellett nevek is vannak a naptárba vésve és a „nagy nap” reggelén a munkába fuvarozva a következő beszélgetés hangzott el köztünk:

Én: Úgy izgulok, hogy örülsz-e majd a karácsonyi ajándékomnak!

Ő: Cuki vagy! Én még nem vettem meg a tiedet, hezitálok melyik legyen...

Én (viccesen): Nem kell döntened, az egyiket vedd a névnapomra, a másikat meg karácsonyra!

Ő: De hát mikor lesz még a névnapod!

Én: Ma van.

Azóta is hangosan nevetünk, ha felidézzük azt a meglepett és lefagyott arcot, amit a kocsiban vágott. Azóta mindig kapok virágot már korán reggel a névnapomon.

De azzal, hogy elmeséltem az én kis történetem, még koránsincs vége azok megpróbáltatásainak, akik voltak olyan szerencsések, hogy a legnagyobb ünnepi időszakban születtek vagy tartják a névnapjukat! Lássuk, melyek azok a dolgok, amiket igazán csak ők érthetnek!

1# Általában egy kalap alatt elintézik az ajándékukat: ez azért rossz, mert nincs igazán egy külön napjuk ünnepleni, és azért jó, mert lehet, hogy így valami „nagyobbat” kapnak.

2# Hírből sem ismerik a „boldog (...) napot” képeslapokat, a nekik szánt jókívánságokat ugyanis minden esetben karácsonyi üdvözlőlapokra vésik.

3# A családjuk vagy a barátaik általában az ünnepek elmúltával ébrednek rá, hogy megfeledkeztek a felköszöntésükről.

4# Már fel sem veszik, ha „elfelejtődnek”, így legalább kedvük szerint ünnepelhetik – vagy nem ünnepelhetik a saját napjukat.

5# Ugyanakkor a karácsonyi hajrában többször előfordult már az is, hogy ők maguk is elfelejtették, hogy nekik lenne mást is ünnepelni.

6# Kétféle csoportba sorolják őket a szeretteik: vagy a „karácsonnyal együtt letudjuk őt is” vagy a „majd a tavaszi, nyári stb. ünnepeltekkel együtt sorra kerül ő is” kategóriákba.

7# Ők azok, akiknek a szüli/névnapján a család nem a „Boldog szülinapot”, hanem a „Mennyből az angyalt” éneklik.

8# Épp ezért lövésük sincs róla, mi az az Alma együttes, az összes karácsonyi sláger viszont kiválóan megy már nekik.

Te is közénk tartozol? Írd meg, hogy milyen vicces tapasztalatod volt már azzal kapcsolatban, hogy az ünnepek alatt van a születés- vagy névnapod!