"Mintha megcsalnám a babámat!" - Mire gondolnak a nők a szülés utáni első szex alatt

Borítókép: "Mintha megcsalnám a babámat!" - Mire gondolnak a nők a szülés utáni első szex alatt Forrás: Unsplash/Womanizer WOW Tech
Az agyunk talán már várja, hogy leteljen az a bizonyos 6 gyermekágyi hét. Bááár, talán mégis leginkább életünk párja várja ezt. Nagyon. Mi a helyzet ugyanis a mi testünkkel? Készen áll már rá? 13 nő meséli el, milyen gondolatok futottak át az agyán a szülés utáni első szex alatt.

Mindent rendben talált az orvos a 6 hetes kontrollon. „Apuka, jó hírem van, óvatosan, de újra lehet házas életet élni.” – kacsintott a férjemre, sőt, mivel császárral szültem, még meg is nyugtatta a doki életem párját, gyermekem apját, hogy nem kell aggódnia: „lent változatlan minden”. Az én férjem pedig, mint aki a start vonalban várja a pisztoly eldördülését, úgy várta, hogy leteljen a 6 hét és ott folytathassuk, ahol (mivel veszélyeztetett terhes is voltam) jó pár hónappal ezelőtt abbahagytuk. Számára persze mi sem változott azt leszámítva, hogy egy babával bővült a család, aki remélhetőleg pár méterrel odébb mélyen aludt a helyén.

Sok minden történik a 40+6 hét során a női testtel, meg úgy egyáltalán velünk, nőkkel. Fizikálisan és mentálisan is. És hogy milyen a 6 hetes gyermekágyi időszak után újra összebújni, együtt lenni a párunkkal?

Megkértünk pár édesanyát, hogy meséljék el ők, mik voltak az első mondatok, gondolatok, amik átsuhantak a fejükben. Valamint a @naturalbabybirth Instagram oldalon is feltettük a kérdést és ezúton is köszönjük szépen az oldalnak a lehetőséget, a követőknek pedig az őszinte válaszokat!

A galériára kattintva összesítettük is AZ ANYUKÁK LEGŐSZINTÉBB GONDOLATAIT!