19 sztár, aki megosztotta rajongóit azzal, hogy nyílt színen szoptatott

Borítókép: 19 sztár, aki megosztotta rajongóit azzal, hogy nyílt színen szoptatott
Mert még mindig közbotrányt kelt, ha egy csecsemő éhes merészel lenni. Volt olyan híres anyuka persze, akinél más körülmények is közrejátszottak abban, hogy kiverje a biztosítékot: az egyik hároméves gyermekét szoptatta (felháborító!), a másik még csak nem is a sajátját.

A napokban alaposan felkavarta az állóvizet Hilaria Baldwin insta-videója, amelyen a 34 éves jógaoktató, Alec Baldwin színész felesége másfél hetes kisfiát szoptatja. Közben elmondja a videóban,

...hogy az egész család beteg volt az elmúlt héten, és ő maga is elkapta a tüdőgyulladást, de nagyon figyel arra, hogy a kis Romeónak ne essen baja, ezért miután a nagyobb gyerekekkel (Carmen 2013-ban, Rafael 2015-ben, Leonardo 2016-ban született) foglalkozott, mindig lezuhanyzik, és csak ezt követően veszi fel a babát.

A videó óriási port kavart a jógaoktató követői körében: újra záporozni kezdtek az érvek a nyilvános szoptatás mellett és ellen, és ugyanakkor rengetegen kérték számon Hilariától, hogy miért szoptat, amikor tüdőgyulladása van. Persze a legtöbb komment arról szól, hogy te jóságos ég, miért van itt ennyi gonosz, érzéketlen, beszólogatós kommentelő.

(Hilaria később szülés utáni alakját is megmutatta, és arra hívta fel a figyelmet, hogy „mindenki maradjon aktív, amennyire lehetséges”, és hogy „meg se tudom számolni, hányszor nem volt kedvem edzeni, de ha elmész az edzésre, már megtetted a legfontosabb lépést”. Persze ez alatt a poszt alatt is egymásnak estek a kommentelők.)

Ha esetleg nem lettünk volna tisztában azzal, hogy a szoptatás és annak természetes volta még mindig sokak fejében kérdés, akkor most szembesülhetünk ezzel a ténnyel. Szerencsére eddig már számtalan sztár állt ki az ügy mellett azzal, hogy szoptatás közben pózolt (vagy akár szelfizett), és vannak köztük igen cifra esetek is. A legemlékezetesebb talán Salma Hayek sztorija, aki 2009-ben Sierra Leonéban járva megszoptatott egy éhező csecsemőt (a saját lánya, Valentina akkor egyéves volt, és még szopott), ezzel hívva fel a figyelmet egy káros helyi szokásra, miszerint a férjek gyakorlatilag kényszerítik a feleségüket, hogy mihamarabb válasszák el a feleségüket, mert a szoptatás alatt valamiért nem elfogadott a házasélet arrafelé. Ennek is következménye, hogy a térségben az egyik legmagasabb a csecsemőhalandóság a világon. A szoptató Salmáról videó is készült:

Következzen még néhány sokatmondó fotó sztárokról, akik éppen szoptattak: