Híres szülők, akik elborult neveket adtak a gyereküknek

Gwyneth Paltrow Forrás: Getty Images
Hetek óta azt találgatja az internet népe, hogy vajon hogyan kell kiejteni Elon Musk és Grimes kisfiának nevét. De nem ők az egyetlen sztárpár, akik szokatlan nevet adtak a gyereküknek.

Magyarországon évről évre egyre furcsább neveket anyakönyveztethetnek az újdonsült szülők. Hófehérkének és Frodónak már évek óta bárki nevezheti a gyereként, idén pedig olyan új keresztnevek váltak hivatalossá, mint a Psziché vagy a Bájron. Bár ezek a nevek is elég őrültnek tűnnek, Magyarországon szabályozzák a névválasztást. A szülők csak olyan nevet adhatnak a gyereküknek, ami rajta van a folyamatosan frissülő hivatalos listán.

Az Egyesült Államokban más a helyzet, az amerikai szülők bármilyen nevet adhatnak a csemetéjüknek. A legtöbben persze ragaszkodnak a bevett nevekhez, de az USA-ban az is mindennapos, ha valakit Maybelline-nek, Abcde-nek vagy God-nak hívnak. Nemrég Elon Musk és Grimes robbantotta fel az internetet, amikor bejelentették, hogy a újszülött fiukat X Æ A-12-nak keresztelték. Grimes twitteren elmagyarázta a név jelentését, de azt még mindig nem tudjuk, hogy hogyan kell kiejteni ezt a furcsa nevet. Nem Musk és Grimes az egyetlen sztárpár, akik szokatlan nevet adtak a gyereküknek. Beyonce egy növény után nevezte el a kislányát, Nicolas Cage pedig egy szuperhős nevét adta a fiának.

A galériánkban mutatjuk azokat a híres szülőket, akik nem mindennapi nevet adtak a gyereküknek!