Szórakozz változatosan!

szálsá,utazás,nyaralás Forrás: apartman.hu
Legyen szó aktív vagy passzív időtöltésről, tudományos, laza vagy vízparti szórakozásról, ma már kedvelt idegenforgalmi pontok között válogathatnak az utazni vágyók. A környék, a látványosságok és szórakozási lehetőségek mellett érdemes figyelembe venni magát a szálláshelyet is, illetve azt, hogy mely városban, térségben helyezkednek azok el. Most néhány érdekes helyszínnel ismerkedhetsz meg az alábbi cikkben.

Ne felejts el szállást is foglalni! Az apartman.hu több mint ezer lehetőséget kínál a tökéletes kimozdulásra és pihenésre!

Tudomány és művészet egyveleg

Ha egy kis kalandos, tudományos útra vágysz, akkor a debreceni Agora Tudományos Élményközpont a tökéletes választás számodra. Itt nemcsak ismeretekkel gazdagodhat családod, de egyenesen élményszerűvé varázsolja az utazást. Több mint 30 interaktív játékkal, látványos kísérletekkel, illetve egy háromszintes futurisztikus épület tornyában, csodálatos csillagvizsgálóval várják a vendégeket.

A pécsi Kodály Központban megtekinthető a dél-dunántúli régió legnagyobb hangverseny- és konferenciaterme, amely izgalmas zenei programokkal kedveskedik, de a siófoki Kiliti repülőtér vagány tandemugrásaival, sétarepüléseivel, akár madártávlatból is szemlélheted a világot.

Kalandra fel!

Tudtad, hogy Siófok nemrégiben ünnepelte az 50. “születésnapját”? A korához mérten évfordulóját egy 50 m-es óriáskerék felállításával tették emlékezetessé, amelyről beláthatod az egész Balatont.

Ha extrémebb kalandra vágysz, akkor a közel 800 méter hosszú, balatonfűzfői Bobpályán belekóstolhatsz a száguldás és a szabadság élményébe, amelyet egy 15 méteres alagút tesz felejthetetlenné.

A Zamárdi Kalandpark pedig végtelen lehetőségeket biztosít a szabadidő aktív eltöltésére, hiszen kalandpályák, élménygőzös csúszópályák, labirintus, vízidodzsem és vízihenger teszi teljessé a kikapcsolódást. Na, te melyikkel kezdenéd?

Vízi programok

Ha te is vízpárti vagy, akkor néhány programot semmiképpen sem szabad kihagynod! A népszerű Gyulai várfürdő meseszép kastélykertjében rengeteg típusú medence vár, festői hangulattal kiegészítve! De ellátogathatsz a Tatán lévő Fényes Strandfürdőbe, amely egy természetes források által táplált kempingkomplexummal és lápvidékkel egészül ki. Vagy utazz el Hajdúszoboszló Fürdőnegyedébe, esetleg a Siófokon elhelyezkedő Bebo Aquaparkba a családi szórakozás érdekében!

Tömény tánc

Szerencsére a fiataloknak sem kell aggódniuk, mivel számos népszerű disco, club áll rendelkezésükre a társasági élet, a tánc és a zene megéléséhez.

A Balaton közepén fekszik az egyik legnagyobb disco, a siófoki Palace Dance Club, amely kiváló lehetőséget kínál az ismerkedésre és a kikapcsolódásra.

A Balatonfüreden lévő Club Helka pedig állandóan hangos a rendszeres sztár DJ-k mixeitől, így önfeledt partik várják a tömegeket.

Nos, kedvet kaptál egy kis szórakozáshoz? Válogass bátran a lehetőségek között!